Wekelijks een nieuwe column

Ted Talk’s

Een Première voor Nederland?
Glazen plafond Ted Talks Komt u de uitdrukking ‘het glazen plafond’ nog weleens tegen? Deze uit de tachtiger jaren vanuit Amerika overgewaaide term betreft de ‘onderdrukking’ van de vrouw vooral waar het betaalde functies betrof. De mannen waren dominant, de vrouwen zaten vooral achter de typemachines en computers mooi te wezen voor hun macho bazen. De serie ‘Mad Men’– ooit een hit bij Netflix – was daar een uitvergroot voorbeeld van.

Lees meer
Van krantenjongen naar miljonair
Van krantenjongen naar miljonair In Amerika kennen we de term ‘The American Dream’. Officieel biedt het land kansen voor iedereen. De VS heeft de meeste rijken. Maar ook Nederland spreekt een woordje mee. Onderzoek heeft uitgewezen dat ‘we’ inmiddels 280.000 miljonairs hebben. Het betreft veel noeste werkers, maar de progressie heeft “ook veel te maken met de beurzenbonanza en de stijgende huizenprijzen”, aldus een landelijk dagblad.

Lees meer
Uit de journalistieke bubbel (al was het maar voor even)
Vier dagen vrij. Geen persconferentie van het kabinet en ook geen nabeschouwingen in de talkshows. Geen online- en dagbladcolumns. Telefoon staat bijna altijd uit. En we kijken niet naar schaatsen, voetbal en Max Verstappen.

Lees meer
Voetbal, de belangrijkste bijzaak in het leven?
Kees Jansma, journalist en oud-hoofdredacteur van NOS Studio Sport, sprak in 2016 deze legendarische woorden uit, die tot op de dag van vandaag rondzingen: “Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven!”

Lees meer
Hoe je in de ontmoeting van de ander kunt leren
We hebben net de actiemaand tegen het roken (Stoptober) achter de rug en er komt direct een nieuw onderwerp bovendrijven: ‘de Maand van de Inclusie’. Nog niet zo bekend, maar inclusie is onmiskenbaar een internationaal fenomeen.

Lees meer