Wekelijks een nieuwe column

Ted Talk’s

Komen en gaan
Zaterdagochtend. De krant valt op de mat en je kan niet om het grote nieuws heen: Hans Wiegel stopt als columnist bij De Telegraaf. Zo’n impact – dat krijgt alleen Wiegel voor elkaar. De man. De foto. De sigaar. Alles inéén groot op de voorpagina. Ik ga Wiegel missen, al was het maar omdat ik hem meerdere keren persoonlijk heb meegemaakt en ook nog eens altijd op een prettige manier. Wiegel was decennialang de belangrijkste man in een van de

Lees meer
Het blijft opletten geblazen
Even terug naar vorige week maandag. De coronacrisis leek voorbij. Los van de oorlog in het oosten, die zwaar op ons drukt, was de wereld in ons land betrekkelijk normaal. De scholen in onze buurt zorgden, als altijd, voor een vrolijke drukte. Op straat zag je nauwelijks nog mondkapjes.

Lees meer
Het schittert aan het schaatsfirmament
Schaatsbond KNSB heeft er sinds zaterdag twee ereleden bij: Ireen Wüst en Sven Kramer. Ik durf hen wel als de grootste schaatsers uit de vaderlandse geschiedenis te kwalificeren.

Lees meer
Terug naar ‘mijn dorp’
Hij is legendarisch, Wim Sonneveld. Al jarenlang niet meer onder ons en toch onderdeel van onze gezamenlijke herinnering. Dat komt vooral door het lied ‘Het Dorp’, met onder meer deze beroemde strofe:

Lees meer
We moeten ons schrap zetten
Ted Talks Schrap zetten En ineens leven we in een gevaarlijke tijd. Zó gaat ons land van het slot af en is iedereen weer blij en een paar dagen later hebben we te maken met een echte oorlog. En niet zo’n kleintje ook: Rusland vs. Oekraïne. Ofwel 142 miljoen vs. 44 miljoen inwoners.

Lees meer