Terugblik: De Fruitmotor wint acconavm Circulair Award

Op donderdag 6 juni was de uitreiking van de acconavm Circulair Award 2019 in Burgers’ Zoo. De winnaar is het Gelderse bedrijf De Fruitmotor, dat onder meer restappels uit de Betuwe verwerkt tot appelcider. Peter Feijtel, oud-bestuursvoorzitter van acconavm, reikte een voucher van 10.000 euro uit. Lees de terugblik.

Voor het eerst organiseerde acconavm de Circulair Award. Een prijs voor innovatieve en duurzame bedrijven die bijdragen aan de circulaire economie en klant zijn bij acconavm.

Feestelijke aftrap
De uitreiking viel samen met de afscheidsbijeenkomst van Feijtel, die na 25 jaar aftreedt als bestuursvoorzitter. Het popkoor Repeat uit Duiven trapte de bijeenkomst feestelijk af.

Openingswoord door Peter Feijtel
In het openingswoord vertelt Peter Feijtel zijn motivatie voor de award.

Feijtel: “Toen ik in 2018 mijn eigen fruitteeltbedrijf onder de loep nam, besloot ik dat het anders moest. Ik zet nu een eerste stap door de omslag te maken naar biologische teelt. Circulair ondernemerschap gaat nog een stap verder. Mooi om te zien dat veel klanten van acconavm zich hiervoor inzetten. De acconavm Circulair Award is in het leven geroepen om deze ondernemers te stimuleren.”

De winnaar
Vervolgens maakte Feijtel de winnaar bekend: het Gelderse bedrijf De Fruitmotor uit Geldermalsen en Lienden. De vakjury heeft beoordeeld op onder meer het circulaire gedachtegoed van de organisatie, behaalde prestaties en de impact op de directe omgeving.

Feijtel: “Alle genomineerden bewijzen dat duurzaam én rendabel ondernemen heel goed mogelijk is. Uiteindelijk kreeg De Fruitmotor de meeste punten van onze vakjury, omdat circulair ondernemerschap de bestaansbasis van hun bedrijf is. Samen met partijen in de directe omgeving versterkt het bedrijf de regio enorm, op ecologisch en economisch gebied. En elke schakel in de fruitketen krijgt een eerlijke prijs. Dat is fantastisch!”


Er werd getoost, natuurlijk met…. appelcider Krenkelaar van De Fruitmotor!

 
<< terug naar overzicht