Telefonische oplichting

Er zijn weer oplichters actief die zich voordoen als een medewerker of incasseerder van de Belastingdienst. Recent zijn er ondernemers telefonisch benaderd waarbij er verwezen wordt naar openstaande bedragen aan belasting, bijvoorbeeld btw of inkomstenbelasting. Ga hier niet op in!

Er wordt tijdens dit telefoongesprek verzocht om direct geld over te maken om verdere kosten te voorkomen. Ga hier niet op in, het geld wordt namelijk direct weggesluisd, waarna het niet meer terug is te vorderen of ongedaan kan worden gemaakt.

Update 30 april 2020

Inmiddels bereiken ons berichten dat oplichters, zelfs, of misschien wel juist, in deze coronatijd, nu ook via WhatsApp of e-mail contact zoeken. U krijgt bijvoorbeeld een WhatsAppbericht over een openstaande belastingschuld, met daarbij een link waarmee u direct kunt betalen. Ook komen we ‘herinneringen’ van openstaande schulden per e-mail tegen. Ondanks dat de mail de suggestie wekt afkomstig te zijn van de Belastingdienst, is dit niet het geval.

De Belastingdienst zal nooit telefonisch (of via WhatsApp) contact met u opnemen over een betaling. Let op details, klik nooit zomaar op een dergelijke link! Ga in plaats daarvan naar de website van de Belastingdienst en log daar in. Bel bij twijfel direct uw adviseur of contactpersoon binnen acconavm.
<< terug naar overzicht