Telefonische oplichting per sms

telefonische oplichting

Er zijn weer telefonische oplichters actief die zich voordoen als een medewerker of incasseerder van de Belastingdienst. Recent zijn er ondernemers per SMS benaderd waarbij er verwezen wordt naar openstaande bedragen aan belasting, bijvoorbeeld btw of inkomstenbelasting. In het bericht staat een link naar IDeal om direct te betalen. Ga hier niet op in! Ook telefoongesprekken waar men verzoekt om direct geld over te maken om verdere kosten te voorkomen, komen niet van de Belastingdienst. Ga hier niet op in, het geld wordt namelijk direct weggesluisd, waarna het niet meer terug is te vorderen of ongedaan kan worden gemaakt.

Telefonische oplichting via WhatsApp, SMS en e-mail

Ook bereiken ons berichten dat oplichters, nu ook via WhatsApp, SMS of e-mail contact zoeken. U krijgt bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht over een openstaande belastingschuld, met daarbij een link waarmee u direct kunt betalen. Ook komen we ‘herinneringen’ van openstaande schulden per e-mail tegen. Ondanks dat de mail de suggestie wekt afkomstig te zijn van de Belastingdienst, is dit niet het geval.

De Belastingdienst zal nooit telefonisch (of via WhatsApp) contact met u opnemen over een betaling. Let op details, klik nooit zomaar op een dergelijke link! Ga in plaats daarvan naar de website van de Belastingdienst en log daar in. Bel bij twijfel direct uw adviseur of contactpersoon binnen acconavm.
<< terug naar overzicht