Samenwerking Tilburg University en acconavm stimuleert maatschappelijk toepasbaar wetenschappelijk onderzoek

acconavm Controlepraktijk steunt financieel en inhoudelijk het Department of accountancy van Tilburg University. De samenwerkingsovereenkomst is onlangs getekend door beide partijen. Dr. Robin Litjens RA doet wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan de kwaliteit en maatschappelijke relevantie van accountantscontrole en externe verslaglegging.

De samenwerking is aangegaan voor minimaal vijf jaar. Met behoud van alle vrijheid en objectiviteit zal dr. Litjens met zijn studenten en academische collega’s binnen en buiten Tilburg onderzoek doen en publiceren. acconavm draagt hier financieel aan bij en zal desgewenst data en menskracht ter beschikking stellen.

Wetenschappelijke focus op het MKB
Anja Bast-Den Hollander RA, directeur acconavm Controlepraktijk: “Het meeste Nederlandse onderzoek naar de accountantscontrole richt zich op al beursgenoteerde ondernemingen en heeft dan ook met name relevantie voor de internationale accountantskantoren. Het gros van de Nederlandse economie betreft echter het middenbedrijf. Hier spelen gehele eigen problematieken met betrekking tot de verplichte of vrijwillige accountantscontrole, met een minstens zo grote maatschappelijke relevantie.
Wij vinden het als coöperatieve organisatie van groot belang dat niet alleen ook het MKB toegang heeft tot kwalitatieve accountancydienstverlening, maar dat wetenschappelijke inzichten praktisch kunnen worden toegepast in wat de ruggengraat van onze economie is. De samenwerking met Tilburg University kan de eenzijdige academische focus mogelijk nuanceren.”

acconavm
acconavm Controlepraktijk bv is onderdeel van acconavm adviseurs en accountants. Met ruim 45 kantoren in geheel Nederland dé advies- en accountants-dienstverlener voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Als coöperatieve organisatie streven wij ernaar ondernemen duurzamer, meer renderend en uitdagender te maken en ondernemers én hun onderneming naar een hoger plan te brengen.
<< terug naar overzicht