Maximale10: bruisend enthousiasme en mooi resultaat!

Op woensdag 1 september vond de derde editie van de Maximale10 plaats: een hardloopwedstrijd voor de stichting Spieren voor Spieren. Ruim 150 deelnemers hebben gezamenlijk bijna 4.000 euro opgehaald voor de stichting. Organisator en acconavm collega Erik van der Most blikt tevreden terug op een geslaagde actie.

Samen met lokale hardloopclubs de BosscheBusinessRunners, de Central Park Runners én onze Accon Draverts organiseerde Erik van der Most voor de derde maal de Maximale 10. Ons pand in Rosmalen wordt die dag omgebouwd tot sportkantine. Inmiddels ontstaat er een soort van traditie. Erik vertelt over zijn motivatie:

“Als organisator van de BosscheBusinessRunners ben ik vaak betrokken bij hardloopevenementen in de regio. Samen hardlopen is een mooie manier om te netwerken en tegelijkertijd een goed doel te steunen. Het is mooi om aan een traditie te bouwen. Het smaakt naar meer. De uitdaging was dit jaar om het mooie resultaat van 2020 te overtreffen. Het bruist op een positieve manier. In de afgelopen drie jaar hebben we zo met elkaar een kleine 10.000 euro opgehaald voor het goede doel. Geweldig!”

Mariska van Sprundel, bekend sportblogger en schrijfster van onder andere ‘Missie Marathon’’ gaf het startschot voor de 5 en de 10 km.

Maximale 10_ Spieren voor Spieren

Als verrassing kwam Minke Booij, de bekende hockeyster en nu directeur van Spieren voor Spieren de cheque in ontvangst nemen: “We vinden het mooi dat de Maximale 10 haar krachten wil bundelen met Spieren voor Spieren om samen een mooi resultaat neer te zetten.”

100% voor het goede doel

Erik licht toe waarom er destijds voor het goede doel Spieren voor Spieren is gekozen: “Spieren voor Spieren is een sympathiek doel dat iedereen raakt. Een gezond lichaam gun je iedereen, zéker een kind. Dat we daar via een sportevenement aan kunnen bijdragen, is een mooie gedachte.”

Geslaagde actie

Ruim 150 deelnemers stonden op woensdagavond te trappelen aan de start, waarna Mariska van Sprundel het startschot gaf. Naast het 10-kilometerparcours was er dit jaar ook weer een 5-kilometeroptie. De route liep langs het Máximakanaal in Den Bosch. Na afloop konden deelnemers buiten bijkomen met een ijsje. Hier was ook de ludieke prijsuitreiking, natuurlijk conform de corona regelgeving.

Rob van der Gun was weer de snelste Accon Dravert, op de hielen gezeten door Henk van Noord & Jos Schippers. Bijzonder trots zijn we op collega Sharon Thijs, die zich had ingeschreven voor de 5k maar halverwege besloot door te lopen naar de 10k.

Erik van der Most blikt terug op een geslaagde run: “Er is een mooi bedrag opgehaald, maar het is vooral super om te zien dat er zoveel enthousiaste mensen zijn die zich willen inzetten voor het goeie doel, Spieren voor Spieren. Volgend jaar is de Maximale 10 op 31 augustus 2022, op de laatste woensdag in de schoolvakantie”.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze maatschappelijk betrokken actie van acconavm adviseurs en accountants? Neem contact met Erik op via e.vandermost@acconavm.nl. Voor andere vragen verwijzen we u graag naar een kantoor bij u in de buurt.

Fotografie: Diane van Veen
<< terug naar overzicht