Lubbert van Dellen op Boerenbusiness.nl over stikstofuitspraak

Lubbert van Dellen op Boerenbusiness.nl over stikstofuitspraak

stikstofaanpak

12 maart jl. besliste de rechter dat een (reeds verleende) natuurvergunning voor een Fries melkveebedrijf moet worden vernietigd, omdat het effect van de emissiereducerende technieken niet onomstotelijk vaststaat. Onze Commercieel Directeur Lubbert van Dellen schetst de impact en de gevolgen van de uitspraak.

Lees het volledige artikel

In het volledige artikel op Boerenbusiness.nl beschrijft Lubbert van Dellen dat deze uitspraak een groot effect heeft op het moreel van melkveehouders. “Ik krijg ook signalen binnen van veehouders die het naar aanleiding van deze uitspraak niet meer zien zitten. Het niet meer gewenst zijn, is vooral wat blijft hangen. Krop deze gevoelens niet op, maar praat erover met uw omgeving of schakel professionele hulp in, wil ik bij deze benadrukken.”

Uitbreiding onmogelijk

Volgens de rechtbank staat het effect van de emissiereducerende technieken, zoals een roostervloer met kleppen, niet vast. Dergelijke technieken vormen echter wel de basis voor elke natuurvergunning met intern salderen, waardoor het uitbreiden van een melkveebedrijf nu praktisch onmogelijk wordt. Lubbert van Dellen verwacht dat de overheid in beroep gaat tegen deze uitspraak, waarna een hoger beroep volgt.

De basis van de uitspraak van de rechtbank is de onzekerheid in de berekeningen en technieken. Dezelfde onzekerheid speelt ook bij verkeer, industrie en vliegtuigen. Het belang voor beroep is dus veel breder.

Uitzending BB TV

Lubbert van Dellen praat u in een uitzending van Boerenbusiness (BB) TV bij over de consequenties van deze uitspraak en roept veehouders op moed te houden. U kunt de hele video bekijken op de website van Boerenbusiness.

Advies van een specialist

Maakt u zich als melkveehouder ook zorgen over de mogelijkheden voor innovatie in de toekomst? En hebt u behoefte aan een gesprek met een sparringpartner, die thuis is in uw branche? Neem contact op met uw acconavm accountmanager of een kantoor bij u in de buurt. Onze specialisten ondersteunen u graag om uw veerkracht te versterken, met focus op de toekomst.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht