Deadline asbestsanering uitgesteld

Ondernemers, let op: het verbod op asbestdaken wordt met een jaar uitgesteld. Dit betekent dat u een jaar langer de tijd heeft om uw asbestdaken te laten verwijderen. 31 december 2024 is de nieuwe ‘deadline’. Wat betekent dit voor u als ondernemer?

Waarom is het verbod uitgesteld?

Het landelijk verbod op asbestdaken zou eigenlijk ingaan op 1 januari 2024. Nu is gebleken dat deze datum niet haalbaar is. Er is onvoldoende capaciteit bij asbestverwijderingsbedrijven en eigenaren van asbestdaken hebben hiervoor geen budget vrijgemaakt. Nu heeft u de tijd tot 31 december 2024.

Budget voor 2019 uitgeput

Bent u van plan om binnenkort uw asbestdaken te laten verwijderen? Wellicht komt u dan in aanmerking voor een subsidie. Het budget voor de subsidieregeling verwijderen asbestdaken voor 2018 en 2019 is helaas al uitgeput. Het indienen van aanvragen is nog wel mogelijk, maar de kans is zeer klein dat uw aanvraag nog wordt aangenomen. acconavm houdt u graag op de hoogte van eventuele nieuwe openstellingen of regelingen. Bespreek de mogelijkheden met uw accountmanager.
<< terug naar overzicht