acconavm werkt samen met DataproteQ voor AVG-vraagstukken

Samenwerking AVG

acconavm adviseurs en accountants slaat de handen ineen met DataproteQ. Samen ondersteunen we ondernemers in het mkb en de agrosector om datalekken te voorkomen en zo te voldoen aan de AVG.

Over DataproteQ

Frans Meijman van DataproteQ ondersteunt organisaties om te voldoen aan de Europese privacywet (AVG). Sinds de invoering van de wet in 2018 lopen meer ondernemers het risico op datalekken, en dus sancties van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Alle kennis in huis

Dankzij het partnerschap met DataproteQ haalt acconavm alle kennis in huis over privacywetgeving. Gerard Tooten licht de samenwerking toe: “Veel ondernemers voldoen onbewust niet aan de privacyvoorschriften van de AVG. Die wetgeving is erg complex. Als acconavm hebben we hierin een zorgplicht naar onze klanten. Niet alleen omdat het nu eenmaal is voorgeschreven door de wet. Maar ook omdat een onjuiste bescherming van gegevens zelfs de continuïteit van een bedrijf in gevaar kan brengen. DataproteQ heeft alle expertise in huis om onze klanten hierin te ondersteunen. Op deze manier bieden we klanten full-service dienstverlening.”

Frans Meijman van DataproteQ vult aan: “Vaak wordt bij de AVG meteen gedacht aan de beveiliging van IT-systemen, maar dat is slechts één aspect ervan. De meeste datalekken kunnen ondernemers voorkomen door gedragsverandering. Bijvoorbeeld als het gaat om e-mailen en het opslaan en printen van informatie. Met alleen een verwerkersovereenkomst kom je er niet. Ik zeg altijd dat AVG een werkwoord is. Omdat het niet iets is wat je hebt, maar wat je doét. Als partner ondersteunen we klanten van acconavm hierbij.”

Meer informatie

Wilt u meer lezen over de samenwerking tussen DataproteQ en acconavm? Lees het interviewartikel, waarin Gerard Tooten en Frans Meijman van DataproteQ aan het woord komen. Voor vragen over AVG-vraagstukken kunt u contact opnemen met Gerard Tooten van acconavm via g.tooten@acconavm.nl.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
<< terug naar overzicht