Accon avm organiseert sponsorloop voor Spieren voor Spieren in Den Bosch

Maximale 10 in 2019

Op 2 september vindt de tweede editie plaats van de Maximale10: een run voor de stichting Spieren voor Spieren. De Maximale10 is een initiatief van drie hardloopclubs: de Bossche Business Runners, de Central Park Runners en de Accon Draverts. Olympisch atlete Kim Dillen gaat het startschot geven. 

Praktische informatie

Datum:           woensdag 2 september 2020
Aanvang:      19.00 uur
Bijdrage:        minimaal 10 euro
Afstanden:    5 of 10 kilometer
Startpunt:      kantoor acconavm – Burgerslaan 44, Rosmalen

Parcours:      rondje Máximakanaal, Den Bosch

Organisator aan het woord

De Bossche Erik van der Most van acconavm adviseurs en accountants is een van de initiatiefnemers van het evenement. Zijn motivatie: maatschappelijke impact creëren, samen met collega’s, relaties en mensen uit de regio.

Erik: “De Maximale10 was in 2019 zo’n groot succes, dat we het dit jaar weer wilden organiseren. Het was natuurlijk even spannend of het door kon gaan vanwege het coronavirus, maar de gemeente gaf toestemming. Gelukkig kun je met hardlopen in de buitenlucht goed afstand houden. Nieuw dit jaar is het 5-kilometerparcours, waardoor meedoen nog laagdrempeliger is. Zo hopen we nog meer renners enthousiast te maken om zich in te zetten voor Spieren voor Spieren. Ook omdat vele andere loopevenementen zijn afgelast, verwachten we veel animo.”

Alles voor het goede doel

De opbrengst van de Maximale10 komt geheel ten goede aan de stichting Spieren voor Spieren. Erik vertelt over zijn motivatie voor dit goede doel: “Het is een sympathiek doel dat iedereen raakt. Een gezond lichaam gun je iedereen, zéker een kind. Dat we daar via een sportevenement aan kunnen bijdragen, is een mooie gedachte.”

Uitdagend parcours

Het parcours is geheel autovrij, vrijwel helemaal vlak en loopt door een prachtig park. Ook bevat het unieke elementen. Erik vertelt: “Het is een mooie, afwisselende route. Je rent voorbij Rode Geuzen in het Kanaalpark, die wij gekscherend Los Toros Locos noemen. Ook zorgen kinderen met waterpistolen voor verfrissing, dat zorgt altijd voor leuke gezichten. Verder is de sfeer heel gemoedelijk, niet zo competitief. Maar er zijn wel ludieke prijzen te winnen, voor de fanatiekelingen!”

Coronaproof

De organisatie neemt alle RIVM-maatregelen en coronavoorschriften van de Atletiekunie in acht. Deelnemers worden verzocht om al omgekleed bij de startlocatie te verschijnen. De borrel na afloop vindt buiten plaats.

Doet u ook mee?

Wilt u graag meedoen, als individu of met een (bedrijven)team? Schrijf u in.

maximale 10 poster

 
<< terug naar overzicht