Facility Kwadraat; Grip op de zaak

Facility Kwadraat vooraan in facilitair beheer

Facility Kwadraat vierde in februari 2012 haar 10-jarig bestaan. De start van het bedrijf viel zo ongeveer samen met het begin van de economische teruggang. Een situatie die van meet af aan vroeg om efficiency, scherpte en alertheid, intern én extern. De Facility Kwadraat formule werkt: het bedrijf groeide van twee compagnons naar 14 medewerkers en heeft nauwelijks last van de crisis.

Facility Kwadraat biedt organisaties grip op het eigen vastgoedbeheer, het onderhoud en de verhuur van hun vastgoed. Het bedrijf is actief in de non-profit en heeft daarbinnen vooral opdrachtgevers in de zorgsector. Centraal in de dienstverlening van het in Den Bosch gevestigde bedrijf staat het in eigen beheer ontwikkelde softwareproduct WISH. “Maar,” vindt Ine Elferink van Facility Kwadraat, “WISH is, met alle facilitaire en vastgoedgerelateerde modules, een uiterst krachtig hulpmiddel in onze relatie met de klant.

Minstens zo belangrijk is onze persoonlijke begeleiding en advisering rond vastgoed, meerjarenonderhoudsplannen en onderhoudsmanagement. Onze grote kracht is de ontwikkeling van nieuwe concepten in nauwe samenwerking met een ‘launching customer’. Eenmaal ontwikkeld, is de software beschikbaar voor al onze klanten. Wij zijn van oudsher nauw betrokken bij de zorg. De bevlogenheid die wij daar zien, hebben wij ook. Onze servicegerichtheid mag dan misschien economisch soms niet zo handig zijn, het past gewoon bij ons en onze klanten. Wij zijn Nederlands en nuchter en voelen ons daar goed bij.”

Gedreven

Als je als slogan voert ‘Grip op Accommodatiebeheer’ ontkom je er als bedrijf niet aan om ook grip op jezelf en je markt te hebben. Grip is in alle opzichten een gevleugeld woord binnen Facility Kwadraat. Ine Elferink: “Onder de gegeven economische omstandigheden hebben we vooral de afgelopen jaren stevig ingezet op efficiëntie en scherpte. Om dat te monitoren, hebben we zelf een projectadministratie ontwikkeld waarin we onder meer manuren, de status van offertes en opdrachten en de acties van medewerkers bijhouden. De gerichte aandacht hiervoor draagt op alle niveaus bij aan bewustwording, met alle voordelen van dien op het gebied van verkoop, personeel en financiële administratie.” Met dezelfde gedrevenheid heeft Facility Kwadraat zich opnieuw georiënteerd op de markt. Op basis daarvan zet het bedrijf haar boodschap – wie zijn we? wat doen we? wat willen we betekenen voor onze klanten? – scherper neer en werkt het in nauwe samenwerking met klanten in de zorg gericht aan toekomstbestendige softwaremodules.

Innovatie met WBSO en RDA

Ine Elferink: “Door die nieuwe ontwikkelingen kunnen we ook aanspraak maken op WBSO en RDA, fiscale faciliteiten waarmee de overheid innovatie ondersteunt. Dat stelt ons in staat nieuwe modules rond WISH te ontwikkelen maar bijvoorbeeld ook een mobiele softwareoplossing voor onze module Meldingen. acconavm verzorgt voor ons de reguliere zaken als jaarrekening, aangiften en salarisadministratie, maar ondersteunt ons daarnaast in onze WBSO- en RDA-aanvragen en doet de administratieve verwerking daarvan. Mooie regelingen die ervoor zorgen dat wij op hoog niveau kunnen blijven voldoen aan klantvragen en marktbehoeften.”

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht