De goede kant op bewegen -synergie fysiotherapie

Synergie fysiotherapie & fitness, Haelen en Neer

De goede kant op bewegen -synergie fysiotherapie

Synergie fysiotherapie en fitness

Er gebeurt veel in de gezondheidszorg. De markt verandert voortdurend, wet- en regelgeving is volop in beweging. Dat vraagt om specifieke kennis, op fiscaal, juridisch en administratief gebied. acconavm biedt die expertise. Bijvoorbeeld aan Synergie Fysiotherapie & Fitness, met vestigingen in Haelen en Neer.

De fysiotherapiepraktijk van Jan van Ratingen en Roel Pouls bestaat al sinds 1971. In de loop der jaren hebben zich de nodige veranderingen voorgedaan in de samenstelling van de VOF. Zo traden Jan en Roel toe in respectievelijk 1984 en 2003. Een constante factor in al die jaren is acconavm dat sinds de oprichting nauw betrokken is geweest bij alle ontwikkelingen (vóór 2010 overigens onder de naam ZR Accountants). Roel Pouls: “Indertijd bijvoorbeeld zijdelings bij mijn toetreding tot de VOF en nog niet zo lang geleden met het uittreden van één van de maten die nu gewoon in loondienst is bij ons. We hebben onze Accountmanager Ger Sliwinski onlangs gevraagd om eens met ons mee te denken over het voornemen van Jan om uit te treden. Niet vandaag of morgen, maar binnen een tijdsbestek van een aantal jaren. Zo’n belangrijke verandering moet je goed voorbereiden, vinden wij. Want er komt nogal wat bij kijken.”

Complicaties

Een aantal jaren geleden besloten Jan van Ratingen en Roel Pouls tot uitbreiding van hun activiteiten met fysiofitness. In Haelen werd een derde locatie gehuurd, waarin het fitnessdeel werd ondergebracht. In 2013 deed zich de mogelijkheid voor om twee locaties te combineren tot één nieuwe vestiging. Jan en Roel kochten hiertoe een bestaand woon/winkelpand aan en maakten een begin met het ontwerp en een ingrijpende verbouwing: “Daarbij dienden zich door de mengvorm van fysiotherapie en fitness behoorlijke btw-complicaties aan. Voor de ene activiteit zijn we niet btw-plichtig, voor de andere wel. Dit verlaagde de btw-druk bij de ingebruikname van het pand. Dat scheelde een slok op een borrel. Via Ger Sliwinski doet zich nu een mogelijkheid voor, waardoor deze btw-druk wellicht helemaal zal wegvallen. Ondertussen zien we op de nieuwe locatie de omzet stijgen. Daar hadden we natuurlijk wel op gehoopt, maar nu blijkt het ook bewaarheid te worden, precies zoals samen met Ger Sliwinski geprognosticeerd. We zitten midden in het dorp, op een mooie zichtlocatie. Dat helpt!”

Klankbord

Jan van Ratingen en Roel Pouls zetten acconavm in, als het gaat om jaarrekeningen en belastingaangiftes, maar ook om gespecialiseerde zaken waarvoor zij zelf niet over de vereiste kennis beschikken: “Onze acconavm Accountmanager is op het gebied van financiën ons klankbord in de breedste zin van het woord. Ger adviseert ons op projectbasis, bijvoorbeeld rond de nieuwbouw en de ontwikkelingen in de maatschap. Daarnaast verzorgt Werkgeversservice alles wat te maken heeft met onze tien medewerkers. Ook daarvoor hebben we een vaste contactpersoon. Wel zo duidelijk!”

www.synergie-fysio-fit.nl

Inzetten op voordeel voor de klant

acconavm Accountmanager Ger Sliwinski: “Door de activiteit fysiotherapie kregen Jan en Roel een behoorlijke btw-afdracht voor de kiezen. Het wrange van het hele verhaal was dat de wetgeving hieromtrent zonder enige vooraankondiging nog geen jaar later werd afgeschaft. Hadden we dat geweten, dan hadden we daar rekening mee kunnen houden en deze btw-afdracht heel eenvoudig kunnen voorkomen. Inmiddels is de jurisprudentie verder uitgekristalliseerd. Voor mij was dat voldoende aanleiding om nog steviger in te zetten op de bij de Belastingdienst al ingediende bezwaren en op voordeel voor de klant. Tussen nu en twee maanden weten we in hoeverre we alsnog ons gelijk krijgen.” Ger Sliwinski is de vaste contactpersoon voor Roel Pouls en Jan van Ratingen. Hij ondersteunt hun bedrijf met werkzaamheden op het gebied van controling, jaarrekening en aangiftes. Daarnaast adviseert hij met regelmaat op alle mogelijke andere bedrijfsmatige en fiscaaladministratieve vraagstukken.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht