Buitenlandse btw terugvragen – dierenarts

buitenlandse btw dierenarts

Als dierenarts ontvangt u wel eens een factuur van een buitenlandse EU ondernemer. Indien er buitenlandse btw in rekening is gebracht kunt u deze btw in veel gevallen terug krijgen. Deze btw kunt u niet op uw reguliere btw aangifte aangeven.

Hiervoor moet een apart verzoek worden ingediend bij de Belastingdienst. Voor de in 2016 betaalde buitenlandse btw moet dit verzoek uiterlijk op 30 september 2017 bij de Belastingdienst worden ingediend. Tijd genoeg? Houd rekening met het aanvragen van inloggegevens.

De btw-adviesgroep van acconavm verzorgt voor alle ondernemers die hiermee te maken krijgen, het teruggaafverzoek voor de buitenlandse btw.

Aanvragen inloggegevens bij Belastingdienst

Om het verzoek via de website van de Belastingdienst te kunnen doen, zijn inloggegevens nodig, die afwijkend zijn van de inloggegevens voor de reguliere btw-aangifte. Het aanvragen van deze speciale inloggegevens heeft een verwerkingstijd van drie tot vier weken. Wij kunnen deze inloggegevens  voor u aanvragen bij de Belastingdienst! De tijd dringt.

Daarnaast is het belangrijk om alle facturen van 2016 betreffende levering(en) en/of diensten door een buitenlandse EU ondernemer te verzamelen en aan te leveren bij uw accountmanager (in pdf). Wij kunnen nu al starten met het teruggaveverzoek buitenlandse btw.

Wilt u meer weten?

Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw acconavm accountmanager, zodat ook voor u de buitenlandse btw over 2016 op tijd wordt teruggevraagd. U mag uw vraag ook direct aan onze btw-specialist stellen via onderstaand contactformulier of bel met: 0117-456745.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht