Btw-vrijstelling alternatieve beroepsgroepen leeft!

btw-vrijstelling chiropractor

In mei 2015 heeft de Rechtbank een uitspraak gedaan waaruit blijkt dat de chiropractor ook na 1 januari 2013 onder voorwaarden vrijgesteld is van btw. De Belastingdienst publiceerde op internet over de toepassing van de medische vrijstelling door chiropractoren en andere beroepsgroepen. Aan osteopaten heeft de Belastingdienst vaststellingsovereenkomsten verstuurd voor het aanhouden van bezwaren.

Om een lang verhaal kort te maken, kan de chiropractor nu toch vanaf 2013 gebruik maken van de medische vrijstelling. Er gelden hiervoor de nodige voorwaarden. Deze staan beschreven in de whitepaper: Medische vrijstelling bijgesteld.

Het massaal bezwaar maken, door onder andere de chiropractor, lijkt zo zijn vruchten af te gaan werpen.

Vaststellingsovereenkomst osteopaten

De Belastingdienst biedt osteopaten de mogelijkheid om een vaststellingsovereenkomst met de Belastingdienst te sluiten. Maakt u hiervan gebruik, dan wordt het bezwaar aangehouden totdat door de rechter uitspraak is gedaan in een te voeren proefprocedure. De uitkomst van deze proefprocedure geldt dan ook voor het bezwaar van de osteopaat. Wilt u hier gebruik van maken, dan geldt er een aantal voorwaarden. Ook deze zijn opgenomen in de whitepaper.

Maak tijdig bezwaar!

De publicatie van de Belastingdienst biedt hoop op een goede afloop voor de massaal door alternatieve geneeskundigen ingediende bezwaren tegen de beperking in de toepassing van de medische vrijstelling per 1 januari 2013.

Steeds binnen zes weken bezwaar maken

Deze ontwikkeling is eens te meer reden voor de paramedicus met een niet BIG-gereguleerde opleiding, maar met een opleiding die leidt tot een voldoende gewaarborgd kwaliteitsniveau, om steeds binnen 6 weken na de afdracht van btw bezwaar te maken tegen de afgedragen btw. De btw adviseurs van acconavm willen deze bezwaarprocedure graag voor u verzorgen.

De whitepaper: Medische vrijstelling bijgesteld vraagt u kosteloos aan via het contactformulier. U ontvangt deze automatisch in uw mailbox. Hebt u nog vragen? Ook deze kunt u via het formulier stellen, de btw-specialist neemt dan contact met u op.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Medische vrijstelling - whitepaper oktober 2015.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht