Btw-belaste prestaties in de zorg

Btw-belaste prestaties

Voor de verrichting van medische diensten geldt een btw-vrijstelling. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Voldoet u niet aan deze voorwaarden, dan spreken we van btw-belaste prestaties en is btw verschuldigd. Kan deze btw dan ook in aftrek worden gebracht? Wat betekent dit voor de activiteiten die zijn vrijgesteld van btw?

De btw-vrijstelling is van toepassing op diensten die zien op de gezondheidskundige verzorging van de individuele mens. Het voornaamste doel moet daarbij zijn: de bescherming, instandhouding of het herstel van de gezondheid van de mens. Als aan deze voorwaarden niet is voldaan, is er btw verschuldigd.

De psycholoog die groepstherapie geeft, heeft hier bijvoorbeeld mee te maken.

Whitepaper: Vrijgestelde en btw-belaste prestaties in de zorg – hoe werkt dat?

Meer over de combinatie van btw-belaste en btw-vrijgestelde prestaties in een zorgorganisatie hebben we voor u in een whitepaper gezet. U kunt deze kosteloos downloaden via de onderstaande aanvraagbutton. Uw vragen op dit punt kunt u stellen aan via het adviesformulier.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Btw belaste en vrijgestelde prestaties in de zorg whitepaper - juni 2017.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Deze gegevens worden verwerkt in ons CRM-systeem en worden vertrouwelijk behandeld. Uw gegevens worden enkel voor interne doeleinden gebruikt en zijn alleen inzichtelijk voor medewerkers die hier bij moeten kunnen, voor de juiste afhandeling en opvolging van uw aanvraag. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan ons privacystatement.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht