Welke vakantiekrachten zet u in deze zomer?
Iedere zomer is het weer een uitdaging: vakantiekrachten inzetten. Voor sommige bedrijven is het de drukste periode van het jaar. Bij het aanstellen van vakantiekrachten is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden met bijbehorende regels en aandachtspunten.

Lees meer
Nu beschikbaar: subsidie voor behoud van zorgmedewerkers met langdurige klachten na corona
subsidie zorg Staat u als werkgever in de sector Zorg & Welzijn op het punt om medewerkers te moeten laten gaan? Omdat u al twee jaar hun loon doorbetaalt terwijl ze arbeidsongeschikt zijn? Dan kunt u nu een subsidie aanvragen. U krijgt dan een tegemoetkoming in de loonkosten om deze werknemers nog zes tot twaalf maanden langer loon door te betalen. Dit geldt voor medewerkers die tijdens de coronapandemie uitgevallen zijn en nog steeds klachten hebben.

Lees meer
Dit zijn de 5 belangrijkste wijzigingen uit de Voorjaarsnota
voorjaarsnota 2022 De regering heeft de afgelopen jaren veel geld uitgegeven aan de coronaregelingen. En ook de compensatie voor spaarders vanwege box 3 is een flinke uitgave voor de schatkist. De tekorten die daardoor zijn ontstaan moeten nu worden aangevuld. Helaas zal u als ondernemer daaraan gaan bijdragen, zo staat er in de Voorjaarsnota 2022. Ik begrijp dat u hier niet blij mee zult zijn. U moet meer belasting betalen, wat ten koste gaat van uw liquiditeitspositie.

Lees meer
Geen werkvergunning nodig voor Oekraïense vluchtelingen
geen werkvergunning voor vluchtelingen Update 2 juni 2022 Per 1 april 2022 is de Richtlijn tijdelijke bescherming Oekraïners in werking getreden. Neemt u een Oekraïense vluchteling in dienst? Dan hoeft u vanwege deze richtlijn voor hem of haar geen werkvergunning aan te vragen. Wel dient u deze personen aan te melden bij het UWV. Deze maatregel is verlengd tot en met 31 augustus 2022.  In dit artikel leest u meer over de voorwaarden, de plichten en de overgangsperiode.

Lees meer
Wat betekent de oorlog in Oekraïne voor u als werkgever in Nederland?
Er zijn al meer dan 3 miljoen Oekraïners op de vlucht door de oorlog in hun land. Een deel van hen vindt veiligheid en onderdak in Nederland. Heeft dit invloed op uw bedrijf? Kunt u iets doen om hen te helpen? En wellicht hebt u werknemers in dienst die zich zorgen maken om familie of vrienden in Rusland of Oekraïne. Hoe kunt u hiermee omgaan? We denken met u mee.

Lees meer
Schenkingsvrijstelling eigen woning vanaf 1 januari 2023 verlaagd
Schenkingsvrijstelling eigen woning 2018 Het kabinet verlaagt per 1 januari 2023 de schenkingsvrijstelling eigen woning (jubelton) tot 27.231 euro. Vervolgens wordt deze vrijstelling vanaf 1 januari 2024 volledig afgeschaft, zoals afgesproken in het coalitieakkoord. In deze blog vertel ik u waar u rekening mee kunt houden.

Lees meer
Internationale detacheringen, denk aan de meldplicht
meldplicht internationale detachering Werken uw medewerkers in het buitenland? Of maakt u in Nederland gebruik van medewerkers uit het buitenland? Denk dan aan de meldplicht internationale detacheringen. Deze meldplicht geldt voor zowel buitenlandse als Nederlandse ondernemingen en maakt het voor de overheid eenvoudiger om te controleren of u de regels omtrent het inhuren van internationale arbeid goed toepast.

Lees meer
Ontdek welke verplichtingen uit de Wtza op u van toepassing zijn
Tip voor ondernemers in de zorg en medische sector: regel uw zaken voor de Wtza Op 1 januari 2022 gaat de omstreden Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in. Deze wet heeft gevolgen voor zowel startende als bestaande zorgaanbieders. In deze blog wil ik nog eens onder de aandacht brengen wat deze wet ook alweer inhoudt en vertel ik u wanneer u aan welke eisen moet voldoen.

Lees meer
Eindejaarstips 2021
Tip voor agro-ondernemers: overweeg een brede weersverzekering Het einde van 2021 nadert. Een jaar waarin bijna iedere ondernemer met grote uitdagingen is geconfronteerd. Ook al is dat voor iedereen anders. En nu kijken we met grote nieuwsgierigheid richting het nieuwe jaar. Want met een demissionair kabinet en weer nieuwe coronamaatregelen, blijven het onzekere tijden. Bekijk onze eindejaarstips en doe er uw voordeel mee!

Lees meer
Tip voor meer veerkracht: Overweeg een spaargeld-bv
spaargeld-bv nog steeds interessant De belastingheffing op spaargeld en ander privévermogen blijft een veelbesproken thema. Ondanks dat het heffingsvrij vermogen in box 3 de laatste jaren verhoogd is, blijft een spaargeld-bv oprichten interessant. Zeker gezien de lage spaarrente, die voorlopig aanhoudt en soms al negatief is.

Lees meer