http://financieringsruimte

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

De Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, is in aantocht. Aangezien de wet in januari 2020 ingaat, kan dat dit jaar al gevolgen voor uw onderneming hebben. Er komen diverse veranderingen aan, onder andere in de ketenregeling, de transitievergoeding en de werkwijze met oproepkrachten. Belangrijk om nu al rekening mee te houden.

WAB
De WAB bij oproepkrachten: werkgevers, let op
oproepkracht Hebt u medewerkers in dienst met een oproepcontract (nulurencontract)? Dan wijzen we u graag op aandachtspunten van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De rechter besloot onlangs dat een werkgever zijn oproepkracht een vast urenaanbod had moeten bieden. Lees hoe het afliep én ontdek hoe u dergelijke problemen voorkomt.

Lees meer
Geld besparen met de WW-premie in de praktijk
WAB update lage WW-premie Zoals bekend is de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) per 1 januari 2020 een feit! De wet heeft valkuilen maar biedt ook kansen. Eén van de wijzigingen ziet op de WW-premie. Inmiddels heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vlak voor de jaarwisseling nog een paar versoepelingen aangereikt. Wilt u in 2020 de lage WW-premie van 2,94% betalen en niet de hoge WW-premie van 7,94%? Dan moet u een aantal zaken regelen, ik geef u graag antwoord op

Lees meer
Wet Arbeidsmarkt in Balans: pas alle loonstroken aan
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is veelomvattend. Eén onderdeel ervan is het aanpassen van de loonstroken van uw medewerker. Deze aanpassing is klein, maar verhoogt wel de lastendruk voor u als werkgever. Met onze tips kunt u ook dit onderdeel van de WAB op tijd op orde hebben. Doe er uw voordeel mee.

Lees meer
Werkgevers opgelet: WAB to do!
Nog een paar maanden, dan is het 1 januari 2020 en wordt de Wet arbeidsmarkt in balans ingevoerd. Hoe ver bent u met uw voorbereiding? Er verandert veel de komende tijd. Zeker als u met flex- en oproepkrachten werkt. Daarom geven we u zes tips waar u direct mee aan de slag kunt. En hebt u vragen? We helpen u graag. Tip 1: De ketenregeling verandert, inventariseer uw tijdelijke arbeidscontracten Het is verstandig om nu alvast de arbeidscontracten te inventariseren:

Lees meer
Wijziging WW-premie: zo komt u in aanmerking voor het lage tarief
Vanaf 1 januari 2020 wijzigt de wachtgeldpremie (WW). Vanaf dan betaalt u als werkgever een hoge WW-premie bij een tijdelijk dienstverband en een lage premie bij een vast dienstverband. Het verschil tussen het hoge en lage tarief zal 5% zijn. Ontdek hoe u in aanmerking kunt komen voor het lage tarief.

Lees meer
Werkgevers let op: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is in aantocht
WAB De Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, is in aantocht. Aangezien de wet in januari 2020 ingaat, kan dat dit jaar al gevolgen voor uw onderneming hebben. Er komen diverse veranderingen aan, onder andere in de ketenregeling, de transitievergoeding en de werkwijze met oproepkrachten. Belangrijk om nu al rekening mee te houden.

Lees meer
Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
Wet arbeidsmarkt in balans Op 29 juni jl. heeft de ministerraad ingestemd met het wetsvoorstel voor de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). In dit wetsvoorstel worden o.a. maatregelen voorgesteld op het gebied van de proeftijd, de ketenregeling voor tijdelijke arbeidscontracten, de positie van payrollwerknemers, het ontslagprocesrecht, de transitievergoeding en de WW-premie (afschaffing sectorale indeling). Het wetsvoorstel ligt nu voor advies bij de Raad van State. Het wetsvoorstel WAB moet nog worden goedgekeurd door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer.

Lees meer<< terug naar overzicht