Tips voor ontspannen ondernemen

Tips voor ontspannen ondernemen

Mogen wij de warme kraan voor u aanzetten? Graag geven wij u tips voor ontspannen ondernemen! Er kwam al een ijskoude douche, begin dit jaar, voor ondernemers die (excessief?) lenen van de bv en dit werd zeer recent gevolgd door een voorstel tot een radicale wijziging van box 3. Met onderstaande tips ziet u welke relevante ontwikkelingen er in 2019 nog meer spelen. We maken graag de vertaalslag wat dit in uw specifieke situatie betekent en welke keuzes u kunt maken.

 

Goed voornemen: overweeg een brede weersverzekering
Peter Klompe weersverzekering Vanaf 2020 is een brede weersverzekering een stuk voordeliger. De assurantiebelasting vervalt en de schadedrempel gaat omlaag. Daarom raad ik u aan: overweeg volgend jaar om tóch een verzekering af te sluiten. Een goed voornemen!

Lees meer
Veel onroerend goed of aandelen? Richt een spaargeld-bv op!
jan campagne Vanaf 2022 wordt spaargeld in box 3 nauwelijks belast. Maar: zit uw geld in onroerend goed, aandelen of obligaties? Dan gaat u juist flink méér belasting betalen. In mijn blog deel ik een mogelijke oplossing met u: de spaargeld-bv.

Lees meer
Partneralimentatie in 2020 minder aftrekbaar
marlot sissingh - partneralimentatie Betaalt of ontvangt u partneralimentatie? Vanaf 2020 gaat het aftrekbare tarief stapsgewijs omlaag. Het lijkt daarom interessant om alimentatie in één keer af te kopen voor 1 januari. Ik vertel u graag waarop u kunt letten. Huidige situatie Nu is partneralimentatie aftrekbaar van het belastbaar inkomen, tegen het maximale tarief van 51,75 procent. Betaalt u 1.000 euro alimentatie per maand, dan krijgt u bijna 500 euro terug. Koude douche In 2020 gaat het tarief een eerste stap naar beneden: van

Lees meer
Wet excessief lenen: zo voorkomt u hoge belastingheffing
advies jan campagne Bent u dga en hebt u meer dan 500.000 euro geleend uit de eigen bv? In 2022 staat de Wet excessief lenen op stapel. Dat betekent: over het bedrag boven de half miljoen gaat u dan een hoge belastingheffing betalen. Ontdek wat u nú nog kunt doen om deze extra heffing te voorkomen.

Lees meer
Sluit 2019 af met een schenking aan uw kind
Marlot Sissingh over schenken Wilt u uw kind(eren) blij maken met een belastingvrije schenking? Profiteer dit jaar nog van uw onbenutte schenkingsruimte. Ik doe u graag enkele tips cadeau, zodat u veel belasting kunt besparen. Slim schenkingsplan Advies geven over schenkingen, vind ik een van de leukste werkzaamheden bij acconavm. Ik help u dan ook graag met een slim schenkingsplan, zodat u in de toekomst erfbelasting kunt besparen. Wilt u nog een schenking doen voor het einde van het jaar? Ik wijs u graag

Lees meer
Dga, herzie uw salaris en uw dividenduitkering
Edwin Ufkes - eindejaarstips Welk deel van uw bv-opbrengsten keert u uit als dividend, en wat als salaris? Het is belangrijk om dit elk jaar te herzien, omdat jaarlijks de regels en tarieven veranderen. Als belastingadviseur bij acconavm geef ik u enkele tips.

Lees meer
Krijg meer grip op uw pensioen met deze tips
Edwin Ufkes - eindejaarstips Koopt u uw pensioen af of zet u het om in een oudedagsvoorziening? Ik help u graag een keuze te maken vóór 31 december. En ik inspireer u graag met een goed voornemen voor 2020: krijg meer grip op uw pensioen met een plan.

Lees meer
Profiteer van 8,5 procent voordeel op vennootschapsbelasting
In 2020 gaat het lage tarief voor de vennootschapsbelasting (vpb) omlaag. Dit zorgt voor een groter verschil tussen het hoge en lage tarief. Met een relatief eenvoudige aanpassing in uw bv-structuur kunt u 8,5 procent belastingvoordeel behalen. Lees welke opties er zijn en kom dit jaar nog in actie.

Lees meer
Kleineondernemersregeling: wel / niet meedoen?
Eindejaarstip -Marco Lemein Heeft u een jaaromzet tot 20.000 euro? Overweeg om mee te doen met de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR). U krijgt dan vrijstelling van de omzetbelasting. Toch zijn er ook nadelen. Ik help u graag een verstandige keuze te maken.

Lees meer
Belastingheffing box 3: per 2022 radicaal gewijzigd
Box 3 verandert vanaf 2022. Dit betekent dat u met alleen spaargeld tot ongeveer 440.000 euro geen belasting betaalt. Dat is nog eens een warm bad. Maar hoe zit het als u naast spaargeld bijvoorbeeld ook schulden heeft, zoals schenkingen op papier aan uw kinderen? Dan wordt helaas de koude kraan opengedraaid.

Lees meer
Excessief lenen: een koude maatregel
Waarschijnlijk wordt per 1 januari 2022 (excessief) lenen van de eigen bv ontmoedigd. Dit is de zogenoemde rekening-courantmaatregel. Bij schulden van meer dan 500.000 euro wordt dit meerdere als box 2-inkomen aangemerkt. Dit betekent een acute heffing van 26,9 procent. Geen ‘warme’ en opbeurende maatregel, helaas.

Lees meer
Zonneparken op uw grond? Laat u adviseren
Ook dit jaar én komend jaar zet het kabinet in op een groener belastingstelsel. Zonneparken dragen daaraan bij. Overweegt u om met uw landbouwgrond hieraan deel te nemen? Zet dan de financiële voordelen af tegen de fiscale en bedrijfseconomische nadelen en laat u adviseren.

Lees meer
Denk na over verkoop, ook al wilt u dat nog niet
Wellicht denkt u nog helemaal niet na over de eventuele verkoop van uw onderneming. U heeft plezier in uw werk en wilt nog járen door. Toch is het verstandig om er nu alvast over na te denken. Zodat u na uw toekomstige verkoop mag rekenen op een warm bad.

Lees meer
Inschrijven bij het UBO-register: hoe werkt het?
Vanaf 2020 zijn ondernemers verplicht om hun eigenaren of belanghebbenden in te schrijven in het UBO-register. Het register moet zaken als fraude, witwassen, financieren van terrorisme en belastingontduiking tegengaan.

Lees meer
De brede weersverzekering: Hebt u het al overwogen?
brede weersverzekering Een aantal jaren terug heeft de overheid aangegeven dat de agrarische sector zelf in samenwerking met de overheid en belangenorganisaties een risicoverzekering tegen extreme weersomstandigheden diende te ontwikkelen. Hieruit is de Brede Weersverzekering voorgekomen.

Lees meer<< terug naar overzicht