http://financieringsruimte

Prinsjesdag 2020 – Wat doet dat met uw veerkracht?

Prinsjesdag 2020 – Wat doet dat met uw veerkracht?

15 september 2020 was het Prinsjesdag. Onze adviseurs doken weer in de nieuwe aangekondigde plannen. Hier delen zij hun bevindingen, tips en advies voor uzelf en uw onderneming. Zodat u ook in deze bijzondere tijd én later uw eigen koers kunt blijven varen. Ongeacht welke ontwikkelingen op uw pad komen. En dóór kunt gaan met wat u belangrijk vindt, met uw doelen duidelijk in zicht.

Bekijk de Prinsjesdag Special (pdf)

Tip: Kijk het Ondernemerswebinar

Direct na Prinsjesdag deelden onze experts Jan Campagne en Cees Hoogendoorn de highlights en addertjes onder het gras van Prinsjesdag. Verder haakte ze aan op de ‘nieuwe werkelijkheid’. Hierbij benadrukten ze de mogelijke kansen voor u en uw onderneming.

Kijk hier het Ondernemerswebinar Prinsjesdag  van woensdag 16 september 2020!

Wilt u eens verder praten over de toekomstthema’s van uw branche? Neem contact op met uw accountmanager of neem contact op met een kantoor bij u in de buurt.

Belastingmaatregelen Prinsjesdag 2020

Coronamaatregelen

Najaarstips

Goed nieuws: lager tarief in vennootschapsbelasting
Goed nieuws: lager tarief in vennootschapsbelasting Het tarief in de vennootschapsbelasting gaat omlaag. Het laagste tarief was 16,5 procent voor winsten tot 200.000 euro (en 25 procent voor het meerdere). Dit wordt fors verbeterd, naar 15 procent voor de eerste 245.000 euro winst (en 25 procent voor het meerdere). Vanaf 2022 geldt de 15 procent zelfs tot 395.000 euro winst.

Lees meer
Overdrachtsbelasting, meer en minder veerkracht!
Volgend jaar zijn er voor de overdrachtsbelasting drie wijzigingen: voor ‘starters’ op de woningmarkt komt er een vrijstelling en geldt het 2%-tarief alleen nog voor woningen die als hoofdverblijf bewoond worden. In alle andere situaties gaat een tarief van 8 procent gelden!

Lees meer
Innovatiebox blijft aantrekkelijk, ondanks stijging tarief
Houdt uw onderneming zich bezig met technische innovatie? En maakt u gebruik van de innovatiebox? Dan kunt u onder voorwaarden gebruikmaken van een verlaagd tarief in de vennootschapsbelasting. In 2021 stijgt dit belastingtarief, van 7 naar 9 procent. Dit betekent dat u minder korting krijgt.

Lees meer
Heffingsvrij vermogen stijgt naar 50.000 euro
In 2021 wordt de vrijstelling in box 3 (het heffingsvrij vermogen) verhoogd van 30.000 euro naar 50.000 euro per persoon. Dit betekent dat u over uw vermogen tot 50.000 euro geen belasting betaalt. Voor fiscale partners loopt de vrijstelling zelfs op van 60.000 euro in 2020 naar 100.000 euro in 2021.

Lees meer
Meer ruimte voor investeren dankzij de BIK
Doet u in 2021 investeringen? Dan hebt u mogelijk recht op de ‘Baangerelateerde Investeringskorting’ (BIK). Deze korting moet het voor u als ondernemer aantrekkelijker maken om te investeren. De nieuwe korting gaat in per 1 januari 2021.

Lees meer
Arbeidskorting eerder omhoog: een meevaller in 2021
De verhoging van de arbeidskorting die voor 2022 gepland stond, is vervroegd naar 2021. Deze korting scheelt werkenden op jaarbasis maximaal 428 euro aan belasting. Een mooie meevaller voor zowel werknemers als zelfstandigen.

Lees meer
Slim: overweeg uw levenslooptegoed (deels) op te nemen
Hebt u nog een levenslooptegoed, let dan goed op. Het heffingsmoment voor de overgangsregeling wordt vervroegd naar 1 november 2021 (in plaats van 1 januari 2022). Als u dit jaar nog een deel van uw tegoed opneemt, kan u dat tariefvoordeel opleveren.

Lees meer
Belastingvrije bonus voor zorgprofessionals
Mooi nieuws voor zorgprofessionals die zich tijdens de coronacrisis extra hebben ingezet voor de gezondheid van anderen. De veelbesproken zorgbonus wordt onbelast vergoed. Zij ontvangen 1000 euro netto.

Lees meer
Goed nieuws: dubbel voordeel bij TOGS en TVL
Maakt u in 2020 of 2021 gebruik van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) en/of de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)? Dan krijgt u mogelijk dubbel voordeel!

Lees meer
Krijg meer inzicht in uw cijfers, voor de juiste koers
Krijg meer inzicht in uw cijfers, voor de juiste koers Lopen de kosten op? Hoe verhoudt deze periode zich met de voorgaande? Is de marge verbeterd? Hoe staat het met de debiteuren en crediteuren? Op deze – en andere – vragen wilt u als ondernemer direct antwoord. U wilt nú weten waar kansen liggen. Zodat u elk moment kunt bijsturen of van koers kunt veranderen.

Lees meer
Tip voor meer veerkracht: overweeg een bv
Tip voor meer veerkracht: overweeg een bv U onderneemt in een bijzondere tijd. Wellicht vraagt u zich af: hoe bescherm ik mijn privévermogen zo goed mogelijk? Een bv kan meer veerkracht bieden. Hiermee schermt u uw privévermogen af van uw ondernemingsvermogen.

Lees meer
Denkt u aan uw UBO-inschrijving?
UBO aanleiding goed gesprek Sinds kort zijn (bijna alle) ondernemers verplicht om eigenaren en belanghebbenden in te schrijven in het UBO-register. Inschrijven kan vanaf 27 september 2020. Lees waarop u kunt letten.

Lees meer
Liquiditeitszorgen in coronatijd: laat u helpen door investeerders
Liquiditeitszorgen in coronatijd: laat u helpen door investeerders Komt u als ondernemer financiële middelen tekort, (mede) vanwege de coronacrisis? En zoekt u naast de steunmaatregelen van de overheid een structurele oplossing voor uw liquiditeit? Er is vaak meer mogelijk dan u denkt, bijvoorbeeld met hulp van investeerders.

Lees meer
Agrarische vooruitblik op Prinsjesdag 2020 en daarna
Agrarische vooruitblik Wat kunnen we verwachten tijdens Prinsjesdag 2020? Hoe zien de plannen eruit die het kabinet dan gaat presenteren? En welke maatregelen hebben impact op u als agro-ondernemer? In deze blog blik ik vooruit op Prinsjesdag 2020 en de aankomende verkiezingen van 2021. Zodat we u helpen om te ontdekken wat nu écht belangrijk is voor u en uw onderneming.

Lees meer
Prinsjesdag 2020: wat vraagt het van uw veerkracht?
prinsjesdag Prinsjesdag 2020 komt eraan. Een Prinsjesdag in een uitzonderlijke tijd. De invulling van de dag zelf ziet er anders uit dan normaal, maar hoe zit het met de plannen die op 15 september gepresenteerd worden? Wat betekent dit voor u als ondernemer? Ik blik samen met u vooruit op de aankomende wijzigingen en hoe u daar als ondernemer slim op inspeelt.

Lees meer
Prinsjesdag in coronatijd: dit kunt u verwachten
prinsjesdag Prinsjesdag in uitdagende tijden: binnenkort is het zover. Wat er op 15 september voor u als ondernemer gepresenteerd gaat worden? Ik kijk graag samen met u vooruit.

Lees meer<< terug naar overzicht