U staat centraal in onze dienstverlening

Onze klanten

Onze klanten staan centraal in de acconavm dienstverlening. Wat speelt er? Waar zijn ze mee bezig en hoe kunnen wij ze Ruimte voor ondernemen geven? Lees hier hun verhalen.

Biologisch bewustzijn met ANBI-status
ANBI De groep consumenten met een voorkeur voor biologisch, groeit gestaag in Nederland. Zij hebben behoefte aan een extra soort waarde. Dat biedt kansen voor ondernemers. Ketenorganisatie Bionext speelt daar op in.

Lees meer
Helemaal in vorm komen – Mooi Lingerie, Utrecht
Mooi Lingerie Het ondernemersstel Mary en Erik runt een sfeervolle en goedlopende lingeriezaak in hartje Utrecht: Mooi Lingerie. Ondanks een zware beginperiode -de opening van de zaak viel nagenoeg samen met de crisis- wist het stel de afgelopen jaren veel waarde toe te voegen aan hun onderneming. “We hadden de wind zelfs zó stevig tegen, dat we ons die eerste jaren regelmatig afgevraagd hebben of we wel door moesten gaan.”

Lees meer
Digitaal waarschuwen
Digitaal waarschuwen Het is na de ANWB de grootste organisatie van Nederland. Het aantal abonnees beslaat meer dan 2,8 miljoen mensen en de naamsbekendheid onder niet-gebruikers bedraagt 95%. AMBER Alert – het digitale alarmeringssysteem voor vermiste kinderen – werd in 2008 opgericht door Frank Hoen uit het Limburgse Beek. AMBER Alert maakt gebruik van de technologie van Netpresenter om het leven van vermiste kinderen te redden.

Lees meer
Nieuwe vormen van communicatie
Communicatie Sommige bedrijven lopen graag voorop. De mensen die er werken zijn continu bezig om zichzelf en de onderneming opnieuw uit te vinden. Ondernemend Friesland is zo’n bedrijf. Willem Brouwer is de drijvende kracht erachter. Waar anderen de ontwikkelingen afwachten, is hij deze juist voor met vernieuwende digitale oplossingen.

Lees meer
Op de grens
Grens De Nederlands-Duitse grens loopt dwars door hun bedrijf. Niet toevallig, want de firma Naebers Techniek uit Heerlen heeft bewust voor een grensperceel gekozen. Toch is ondernemen in twee landen niet alleen maar handig. Er komt heel wat bij kijken.

Lees meer
Het kapitaal van de onderneming
kapitaal van de onderneming De retail heeft het niet gemakkelijk. Zelfs het oudste warenhuis van Nederland moest onlangs de deuren sluiten. Geels Woonwarenhuis in Bennekom begon zo’n drie jaar geleden met het verzetten van de bakens. Veranderen en vernieuwen, is het credo. In fasen zet Geels stappen richting de toekomst. acconavm ondersteunt met praktisch advies en handige tools.

Lees meer
Van bedrijfsverplaatsing naar Rondeel
Verbeek - Van bedrijfsverplaatsing naar Rondeel Het viel niet mee om Dik Verbeek te spreken te krijgen. De 48-jarige veehouder, geboren in Renswoude, heeft de afgelopen jaren misschien wel de drukste tijd van zijn leven meegemaakt. Als eigenaar van een vleeskalveren- en pluimveehouderij die midden op de Veluwe zat, tekende hij in op een verplaatsingsregeling om elders een nieuw bedrijf op te zetten.

Lees meer
Mestafzet onder druk
mestafzet onder druk - familie Akkerman Jan en Annie Akkerman runnen, samen met hun zoon Ype, in St. Jacobiparochie in maatschapsverband op 80 hectare grond een melkveebedrijf met 160 melkkoeien. Met het bedrijf zit het echtpaar op een maximum, want ‘de stal is vol’. Mestafzetproblemen kennen Jan en Annie Akkerman en hun collega boeren in dit deel van Nederland in mindere mate dan collega’s elders in het land.

Lees meer
De meerwaarde van een agrarische omgeving – Van Asseldonk
meerwaarde agrarische omgeving Koeien en kinderen kunnen het prima met elkaar vinden, merken Paul en Lizet van Asseldonk. Naast hun melkveebedrijf startten zij in 2014 met agrarische kinderopvang. Op maar een paar minuten rijden van woonwijk De Groote Wielen, de dorpen Empel, Rosmalen, Kruisstraat en Maren Kessel en de stad Den Bosch blijkt dat een gouden greep. Een agrarische omgeving bewijst zijn meerwaarde.

Lees meer
Vooraf weten voor wie je werkt – D-M Fruit
DM Fruit Johan Dagevos (D) en Arno Moelker (M) zagen in 2014, van de ene op de andere dag, zo ongeveer hun afzetmarkt voor fruit instorten. Dit jaar ziet de wereld er weer een stuk zonniger uit. Een heldere visie op hun markt, op de eigen positie daarin én goede managementinformatie bleken de degelijke pijlers onder D-M Fruit.

Lees meer
Precisielandbouw in de praktijk
Bosman_Siddeburen Bosman: Méér dan alleen financieel resultaat. GPS-technologie biedt ongekende toepassingsmogelijkheden. GPS helpt automobilisten feilloos hun weg te vinden. Maar ook – en dat is minder bekend – boeren bij het uiterst nauwkeurig bewerken van hun land. Precisielandbouw is bezig aan een opmars. Akkerbouwer Tonnis Bosman in het Groningse Siddeburen is een gebruiker ‘van het eerste uur’.

Lees meer
Het nieuwe Winkelen – Joss Trends and More
Joss Trends and More: Social media stimuleert verkoop Josephine van den Eijnden ziet het weer helemaal zitten. Vanaf 2010 liet de omzet van haar kledingzaak in Ossendrecht – een kleine plaats in West-Brabant, waar detailhandel eerder verdwijnt dan groeit – een daling zien. Anderhalf jaar geleden gooide ze het roer om en die ommekeer is inmiddels goed merkbaar.

Lees meer
Optimaliseren mestafzet
Poels Merselo Arno Poels: Oplossing biedt voordeel voor iedereen. Arno Poels heeft op twee locaties – Veulen en Merselo – in totaal 8.000 vleesvarkensplaatsen, mét uitbreidingsmogelijkheid. Daarnaast runt hij een 60 hectare groot akkerbouwbedrijf waarop de volledige teelt van aardappelen plaatsvindt d.m.v. grondruil met collega veehouders. Hij kiest er welbewust voor de totale hoeveelheid vleesvarkensmest van zijn bedrijf af te voeren en rundveemest aan te voeren. ‘Een aanpak waar iedereen per saldo beter van wordt’.

Lees meer
Duurzaam ondernemen fiscaal aantrekkelijk
Gerard_Witteveen Duurzaam Asbest eraf, zonnepanelen erop In het bedrijfsleven begint duurzaam ondernemen steeds breder te leven. Ook in de agrosector. Dat heeft te maken met het groeiende bewustzijn rond energiegebruik en CO2-uitstoot. Maar ook met de gunstige fiscale stimuleringsregelingen die agrariërs aanzetten tot investeringen in zonnepanelen. Een combinatie met verwijdering van asbest maakt die investeringen nog aantrekkelijker.

Lees meer
‘Omdenken’ brengt succes – Hotel MERICI
Merici_Sittard-03 572x300 Accountancy en fiscaal advies voor de horeca De horeca zit Jolanda en Jean Paul Hameleers in het bloed. In 1996 realiseerden zij hun droom met de aankoop van Hotel De Limbourg in Sittard. En in 2012 deden zij dat nog eens dunnetjes over met de ontwikkeling van Hotel MERICI. ‘Platgetreden paden bewandelen werkt niet meer, we moeten heel anders leren denken’.

Lees meer
Klantinterview met Stichting Woord en Daad
Woord en Daad is een stichting voor ontwikkelingssamenwerking. De organisatie werkt samen met lokale partnerorganisaties in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Woord en Daad richt zich met name op onderwijs, vaktrainingen, bedrijfsontwikkeling en basisvoorzieningen. In Nederland werft de stichting fondsen bij particulieren, bedrijven en vermogensfondsen. Ook de overheid en de Europese Unie dragen bij.

Lees meer
Samenwerking met CCUVN
De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) is een professionele patiëntenvereniging voor mensen die lijden aan een darmziekte, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. De medewerkers, het bestuur, verenigingsraad en zo’n 140 vrijwilligers zetten zich in om mensen hun ziekte te leren leiden. Het geven van informatie en het delen van ervaringen draagt daaraan bij. In een veranderende samenleving verandert de rol van de vereniging.

Lees meer
Pedro Meijers, goed in ondernemen
Een ondernemer is niet alleen goed in zijn vak maar hij onderneemt ook graag. Dit gaat zeker op voor Pedro Meijers. Hij verkocht zijn succesvol autobedrijf maar bleef niet op zijn lauweren rusten. “Ik ben mijn hart achterna gegaan”, verklaart hij. “Weer een bedrijf in de autobranche, een grote carwash en ik heb nog genoeg andere plannen.”

Lees meer
Opschalen gemakkelijker dan saneren
Ben Jongerius van Intratuin Utrecht aan het woord 26 jaar was Ben Jongerius toen hij Intratuin Utrecht – door omstandigheden versneld – overnam van zijn ouders. Natuurlijk gaat de crisis niet ongemerkt aan zijn bedrijf voorbij, maar hij ziet ook kansen. Snel schakelen en maximale flexibiliteit, daar gaat het om.

Lees meer
Facility Kwadraat; Grip op de zaak
Facility Kwadraat vooraan in facilitair beheer Facility Kwadraat vierde in februari 2012 haar 10-jarig bestaan. De start van het bedrijf viel zo ongeveer samen met het begin van de economische teruggang. Een situatie die van meet af aan vroeg om efficiency, scherpte en alertheid, intern én extern. De Facility Kwadraat formule werkt: het bedrijf groeide van twee compagnons naar 14 medewerkers en heeft nauwelijks last van de crisis.

Lees meer
Goed HR-beleid helpt ambities realiseren
Total Blue Events “We bestaan nog maar net vier en een half jaar, maar het gaat hard”, vertelt Chiel Zonsveld, P&O manager van Total Blue Events. “We organiseren bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten en baseren onze spellen daarbij op populaire tv-formats, zoals Wie is de Mol? of Ik hou van Holland. Het is echt booming.

Lees meer
Leren van incidenten is geen schande
Cardioloog dr. Marcel Daniëls aan het woord De gezondheidszorg in Nederland ligt onder vuur. De kosten rijzen de pan uit, we vallen over de salarissen van medisch specialisten en de medische missers lijken elkaar in hoog tempo op te volgen. Dat vraagt om een tegengeluid en om nuancering, vindt cardioloog dr. Marcel Daniëls van Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. We staan niet voor niks al jaren op de eerste plaats in de European Health Consumer Index.

Lees meer
Liever aanvallen dan verdedigen – Canvas
Canvas Company, Kollum Het begon allemaal met een simpel printertje op een slaapkamer in Amsterdam. Inmiddels verwerkt Canvas Company jaarlijks vele duizenden meters canvas en bedient de onderneming via internet duizenden klanten. Oprichter Halbe Boersma ziet met zijn twee compagnons nog tal van mogelijkheden voor uitbreiding en voor nieuwe producten. Een kennismaking met een opmerkelijk bedrijf.

Lees meer
Creatief door de crisis heen – PCS
Paul Persy, DGA Persy Control Services (PCS) Steeds weer constateert Paul Persy aan het eind van het jaar dat het toch weer meeviel en dat de crisis ook dit jaar weer zijn bedrijf niet heeft geraakt. ‘We zoeken de niches, proberen waarde toe te voegen, denken creatief met partners mee, maar nemen óók maatregelen om 2013 het hoofd te bieden. We zijn op alles voorbereid.’

Lees meer
Kunst aan de muur wérkt – BAS
Business Art Service – BAS U kent ‘m vast: de opvallende watertoren in de oksel van de A27 en de A59, bij Raamsdonksveer. De toren pompt allang geen water meer, maar biedt onderdak aan kunst. Business Art Service (BAS) is de vaste bewoner. Bram Polak, de tweede generatie inmiddels, timmert stevig aan de weg in kunst voor bedrijven en instellingen in heel Nederland en België, waaronder acconavm.

Lees meer
Altijd meegaan met de tijd
Stegeman Horeca, Laren (Gld) De horeca heeft het, zoals veel andere sectoren, behoorlijk lastig. Linda en Rob Vermeulen van Stegeman Horeca in Laren (Gld.) merken echter weinig van de crisis. Hun geheim? Goed luisteren en kijken naar de markt, de activiteiten goed spreiden en ‘gewoon hard werken’.

Lees meer
Aan kop in wereldwijde nichemarkt
Quintus levert business intelligence oplossingen Min of meer bij toeval stuitte ICT-bedrijf Quintus 12 jaar geleden op een activiteit die het bedrijf inmiddels de halve wereld over brengt. Met hulp van acconavm openden eigenaren Edwin Hammink en André Kooij vorig jaar een eigen vestiging in Houston. Waarin een klein bedrijf groot kan zijn.

Lees meer
Familiebedrijf in ontwikkeling
Frissen Groep zet in op klantrelatie Frissen Groep is een stabiel en solide familiebedrijf met een brede klantenkring in binnen- en buitenland. ‘Frissen is een locomotief die, eenmaal op gang, gestaag doorloopt.’ Met een welbewuste spreiding van de activiteiten speelt het bedrijf in op ontwikkelingen in de agrarische sector, daarbij ondersteund door acconavm.

Lees meer
Alles in eigen huis
Het Media Atelier, Emmen Wie radio en tv zegt, denkt aan Hilversum en de Randstad. Maar in Hilversum en de Randstad denken ze steeds vaker aan Emmen. Daar maakt Het Media Atelier radio- en tv-producties voor een gestaag groeiende klantenkring in het hele land.

Lees meer
Kwaliteit, gastvrijheid en entourage
De succesformule van Frouckje State De horeca is een grillige bedrijfstak. Maar Thom en Joukje van der Heide van restaurant Frouckje State in het Friese Rijperkerk vinden dat je vooruit moet blijven kijken, goed moet luisteren naar je gasten en regelmatig moet sparren met je accountant. Positief de crisis te lijf, dat helpt!

Lees meer<< terug naar overzicht