http://financieringsruimte

KringloopWijzer

Vanaf 2016 worden alle melkveehouders in Nederland verplicht om een KringloopWijzer op te stellen. Melkveehouders met een fosfaatoverschot dienen al in 2015 een KringloopWijzer op te stellen. Met de KringloopWijzer brengt u de mineralenefficiëntie van uw bedrijf in beeld. De mestboekhouding wordt een mineralenboekhouding.

KringloopWijzer
De KringloopWijzer – nu en in de toekomst
KringloopWijzer Efficiëntie wordt beloond! Melkveehouders die aantoonbaar meer opbrengst hebben dan gemiddeld, moeten ook meer kunnen bemesten. Het streven is de KringloopWijzer ook te kunnen gebruiken voor het belonen van fosfaatefficiëntie bij de fosfaatrechten.

Lees meer
De KringloopWijzer in 2017 en verder
KringloopWijzer Met de KringloopWijzer (KLW) kunt u uw milieuprestaties vergelijken met de ‘toegestane norm’. De KLW voor Nederlandse melkveehouders bestaat nu een aantal jaar. In het begin was dit voor iedereen op vrijwillige basis. De KLW werd door veel bedrijven ingevuld uit interesse en als managementtool. Vanaf 2015 werd het indienen al verplicht voor melkveebedrijven met een Melkveefosfaatreferentie 2013. Vanaf 2016 is het indienen van de KLW verplicht voor alle melk-leverende bedrijven.

Lees meer
Aanmelden BEP-pilot 2017 vanaf 17 januari
BEP-pilot 2017 Vanaf 1 januari 2016 zijn melkveebedrijven verplicht om de KringloopWijzer op te stellen. De KringloopWijzer is echter meer dan alleen een verplichting. Het kan u ook voordeel opleveren. U kunt zich nu aanmelden voor de BEP-pilot 2017.

Lees meer
Datakoppelingen KringloopWijzer
Datakoppelingen Sinds 1 januari 2016 zijn alle melkveehouders verplicht om de KringloopWijzer in te vullen en uiterlijk 1 maart 2017 af te ronden. Zo voldoet u aan de leveringsvoorwaarden van uw zuivelorganisatie.

Lees meer
Belangrijke data 2016
belangrijke data 2016 De wet- en regelgeving, waar u als agrariër, mee te maken hebt verandert veelvuldig. In dit artikel vindt u een selectie van belangrijke data voor de komende maanden: derogatie, bemestingsplan, betalingsrechten etc.

Lees meer
KringloopWijzer, meer dan alleen een verplichting!
KringloopWijzer Vanaf 1 januari 2015 zijn melkveebedrijven met een fosfaatoverschot verplicht om met de KringloopWijzer te werken. Sinds 1 januari 2016 zijn ook bedrijven zonder fosfaatoverschot verplicht om de KringloopWijzer op te stellen. De KringloopWijzer is echter meer dan alleen een verplichting. Het kan u ook voordeel opleveren. Hoe haalt u voordeel uit de KringloopWijzer?

Lees meer
Bent u al kringloop wijs?
Bent u al kringloop wijs Vanaf 1 januari 2015 zijn melkveebedrijven met een fosfaatoverschot verplicht om met de KringloopWijzer te werken. Vanaf 1 januari 2016 zijn ook bedrijven zonder fosfaatoverschot verplicht om de KringloopWijzer op te stellen. Wellicht een herhaling, maar we zetten graag nog even het een en ander op een rijtje voor u. Wat dient u wanneer te doen?

Lees meer
Mineralenefficiëntie loont!
Mineralenefficientie jaarrond 572 Goed mineralenmanagement wordt de komende jaren steeds belangrijker. Indien de mineralenefficiëntie op uw bedrijf aantoonbaar beter is dan gemiddeld, wordt u daarvoor op verschillende vlakken beloond.

Lees meer
KringloopWijzer: aan de slag!
Kringloopwijzer aan de slag Melkveebedrijven met een fosfaatoverschot zijn door zuivelorganisaties al verplicht gesteld om, over het jaar 2015, de KringloopWijzer in te vullen. Vanaf het jaar 2016 wordt de KringloopWijzer voor ieder melkveebedrijf verplicht. Bovendien ziet het er naar uit dat de KringloopWijzer u voordeel op kan gaan leveren op het moment dat er fosfaatrechten ingevoerd zullen gaan worden (zie ook Fosfaatrechten voor de melkveehouderij zijn een feit).

Lees meer
Nieuwe KringloopWijzer
Sinds kort is de allernieuwste versie van de KringloopWijzer beschikbaar! Deze KringloopWijzer kan nu echt rekenen met de neventakken akkerbouw, varkenshouderij en pluimveehouderij. Daarnaast is een aantal andere aanpassingen gedaan, die de KringloopWijzer nog breder toepasbaar maken!

Lees meer
Ruwvoer steeds duurder?
3_ruwvoer 572x300 Twee jaar geleden luidden we de noodklok, ruwvoer zou fors duurder worden richting 2020. De wereldwijde, groeiende vraag naar zuivel betekende een extra behoefte aan ruwvoer.

Lees meer
Pilot evenwichtsbemesting fosfaat 2015
Efficiëntie wordt nu beloond! U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de pilot evenwichtsbemesting fosfaat 2015! Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u vandaag nog aan!

Lees meer
Bent u al KringloopWijzer?
kringloopwijzer Sinds 1 januari 2015 zijn melkveebedrijven met een fosfaatoverschot verplicht om met de KringloopWijzer te werken. Ook bedrijven zonder fosfaatoverschot worden gestimuleerd om de KringloopWijzer te gebruiken. Hebt u de KringloopWijzer al geanalyseerd voor uw eigen bedrijf? Zo niet, dan is het daar nu tijd voor! Wat dient u wanneer te doen?

Lees meer
Word KringloopWijzer!
Het woord kringloop is een veel gebruikte term. Hebt u de KringloopWijzer al geanalyseerd voor uw eigen bedrijf? Zo niet, dan is het daar nu tijd voor! Ontdek de voordelen van de KringloopWijzer!

Lees meer<< terug naar overzicht