Internationaal ondernemen
Hebt u internationale ambities? Wij helpen u uw grenzen verleggen. Een goede voorbereiding is essentieel voor succesvol ondernemen in het buitenland. De accountants, juristen en fiscaal adviseurs van accon■avm bundelen hun kennis en expertise zodat u in alle opzichten de juiste keuzes kunt maken ook bij internationaal ondernemen.
“Uw internationale zaken blijven onze topprioriteit”
28 mrt 2022
|
Arjen Ploegman
|
Arjen Ploegman
Senior Specialist Belastingadviseur
Er is momenteel veel gaande in de wereld. De oorlog in Oekraïne heeft veel impact. Maar ook ontwikkelingen vanuit de Europese Commissie en de OECD drukken hun stempel op de markt. Dat heeft invloed op iedere ondernemer. En ondernemers die internationaal zaken doen merken dat zeker. Uw adviseur van Accon International blijft u ongeacht de omstandigheden ondersteunen. Uw internationale zaken blijven onze topprioriteit.
Lees meer
Internationaal zaken doen? Denk aan de transfer pricing-documentatie
27 jan 2022
|
Marlon Klijnhout
Bedrijven die onderdeel zijn van een multinationale groep verbonden vennootschappen krijgen te maken met transfer pricing. Belangrijke documentatie om op orde te hebben, zeker nu het toezicht erop door de Belastingdienst steeds strenger wordt. Toch zien veel ondernemers het nog over het hoofd. Daarom vertel ik u in deze blog graag over het belang van transfer pricing en in welke situaties u er extra scherp op moet zijn.
Lees meer
Internationale detacheringen, denk aan de meldplicht
14 dec 2021
|
Sander Kant
|
Sander Kant
Beloningsadviseur Werkgeversservice
Werken uw medewerkers in het buitenland? Of maakt u in Nederland gebruik van medewerkers uit het buitenland? Denk dan aan de meldplicht internationale detacheringen. Deze meldplicht geldt voor zowel buitenlandse als Nederlandse ondernemingen en maakt het voor de overheid eenvoudiger om te controleren of u de regels omtrent het inhuren van internationale arbeid goed toepast.
Lees meer
Thuiswerken over de grens
16 nov 2021
|
Sander Kant
|
Sander Kant
Beloningsadviseur Werkgeversservice
De coronapandemie heeft veel werknemers lange tijd gedwongen thuis laten werken. Dat bracht veel uitdagingen met zich mee. De voordelen zijn echter ook niet gering: minder reistijd en een betere combinatie van werk en privé. Veel werknemers willen het (gedeeltelijk) thuiswerken niet kwijt en veel werkgevers bieden dit graag aan als extra arbeidsvoorwaarde. Sommige werkgevers bieden werknemers zelfs aan om volledig thuis te werken. Maar wat nu als uw medewerker over de grens woont?
Lees meer
Salary split bij werken in Nederland én in het buitenland
16 nov 2021
|
Alexander van Kleij
Directeur Werkgeversservice
Bent u een directeur groot aandeelhouder (DGA) of werknemer en werkt u regelmatig in een ander land dan Nederland? Of hebt u werknemers in dienst die regelmatig in het buitenland werkzaam zijn? Dan is het heel goed mogelijk dat u of uw werknemer ook in het buitenland belasting dient te betalen over een gedeelte van het ontvangen loon. Dit noemen we een salary split. We vertellen u hoe het werkt.
Lees meer
Grensoverschrijdend dividend uitkeren? Let op de dividendbelasting!
09 nov 2021
|
Sander van Nieuwenhuijzen
Belastingadviseur
Normaal gesproken houdt een Nederlandse vennootschap 15% dividendbelasting in op het dividend dat ze uitkeert. In sommige gevallen hoeft een vennootschap deze belasting niet af te dragen. Dat is als de vennootschap die het dividend ontvangt recht heeft op inhoudingsvrijstelling én er geen sprake is van misbruik. Voor Nederlandse vennootschappen met een holding in het buitenland, die dus een grensoverschrijdende structuur hebben, gelden hiervoor extra voorwaarden.
Lees meer
Sinds 1 januari 2021 bronbelasting op rente en royalty’s
11 mei 2021
| mr. Marlon Klijnhout
Betaalt u als ondernemer royalty’s of rente aan een buitenlandse entiteit? Dan moet u wellicht bronbelasting betalen. 1 januari 2021 is hiervoor een nieuwe wet ingegaan. Ik vertel u graag waarop u kunt letten, zodat u weet waar u aan toe bent.
Lees meer
Ketenaansprakelijkheid
10 mei 2021
| mr. Arjen Ploegman LL.M. ; Rudolf Bakker MSc
De ketenaansprakelijkheid houdt in dat een aannemer van werk aansprakelijk is voor de loonheffingen die zijn (buitenlandse) onderaannemer in verband met dat werk moet afdragen. Om dit risico te beperken is het in Nederland gebruikelijk dat aannemers facturen van hun onderaannemers deels uitbetalen op G-rekeningen. Op die manier kan de ketenaansprakelijkheid worden beperkt.
Lees meer
Transfer pricing
07 mei 2021
| mr. Arjen Ploegman LL.M.
Bij transacties tussen een multinationale groep verbonden vennootschappen dient fiscaal gezien altijd zakelijk gehandeld te worden. Dit noemen we ‘at arms length’ handelen. Op die manier wordt voorkomen dat de winst van een groep toegedeeld wordt aan het land met het laagste belastingtarief. Het is al jaren wettelijk verplicht voor vennootschappen om te documenteren hoe de groep zakelijk met elkaar transacties afsluit.
Lees meer
Internationale seizoenskrachten? Regel het goed in coronatijd
16 apr 2021
|
Team Agro
Adviseurs
Werkt u met seizoenskrachten, die vanuit andere landen voor u in Nederland aan de slag gaan? Hier komt veel wet- en regelgeving bij kijken. Dat was altijd al zo, maar nu in coronatijd zijn er nog meer zaken om op te letten. Lees meer over de aandachtspunten.
Lees meer
Hebt u grenswerkers in dienst? Let op de coronawetgeving
12 apr 2021
|
Sander Kant
Beloningsadviseur Werkgeversservice
Hebt u medewerkers in dienst die wonen en werken in verschillende EU-landen? Vanaf 1 juni 2021 geldt de nieuwe wetgeving die impact heeft op de reisbewegingen van deze ‘grenswerkers’. In mijn blog leest u meer over de komende veranderingen en de fiscale regels rondom grensarbeiders.
Lees meer
Brexit en btw: aandachtspunten bij de btw-aangifte
07 apr 2021
|
Peter van As
Manager Belastingadvies - Team Internationaal
Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk (VK), dan kan de btw-aangifte sinds de brexit best ingewikkeld zijn. Nu voor veel ondernemers de btw-aangifte voor het eerste kwartaal aan de orde is, breng ik dit onderwerp graag onder de aandacht. Lees waarop u kunt letten, voor een zorgvuldige aangifte.
Lees meer
Vanaf 1 juli nieuwe btw-regels voor webshops in de EU
30 mrt 2021
| mr. Najma Abdullahi
Verkoopt u online producten of diensten aan consumenten in andere EU-landen? Dan is de kans groot dat u per 1 juli te maken krijgt met de nieuwe btw-regels. Ontdek welke wijzigingen er zijn en download de whitepaper voor meer gedetailleerde informatie.
Lees meer
Brexit done, a big deal? Hoofdlijnen voor ondernemers
26 jan 2021
|
Peter van As
|
Peter van As
Manager Belastingadvies - Team Internationaal
Als een cadeautje met Kerst 2020, daar was de brexitdeal alsnog. Op het allerlaatste moment, anders was het een no-dealbrexit geworden. Maar wat betekent deze deal voor ondernemers? In 2000 pagina’s is de deal omschreven. In die zin een big deal, maar kunt u als ondernemer nu echt opgelucht ademhalen? In deze blog geef ik u de hoofdlijnen. Bij specifieke vragen kunt u contact opnemen met ons brexitteam.
Lees meer
Tien aandachtspunten bij het inlenen van (buitenlandse) arbeidskrachten
29 jun 2020
|
Team juridisch advies
In veel sectoren is er een groot tekort aan vakmensen. Ondernemingen kiezen er daarom vaak voor om buitenlandse arbeidskrachten in te lenen via een uitzendbureau. Het werken met buitenlands personeel is echter aan veel nationale en internationale wetten en regels gebonden. In deze blog zetten we tien aandachtspunten voor u op een rij.
Lees meer
De invloed van Transfer Pricing bij Covid-19
19 mei 2020
| mr. Arjen Ploegman LL.M.
Maakt uw onderneming deel uit van een internationaal concern? En ervaart u omzetdaling binnen uw vestiging? Dan zijn de bestaande afspraken tussen het moederbedrijf en de Nederlandse dochter in het kader van Transfer Pricing leidend bij de aanvraag van steunmaatregelen.
Lees meer
Btw-regels internationale goederenhandel: dit is er veranderd
16 mrt 2020
| Najma Abdullahi, Belastingadviseur
Op 1 januari zijn de regels voor de btw-heffing op internationale goederenhandel aangepast. Het doel: de regels in de EU harmoniseren en vereenvoudigen. Ontdek wat er is veranderd, wat dit voor u betekent én hoe accon
■avm u kan ondersteunen.
Lees meer
Internationaal ondernemen met accon■avm
19 dec 2019
| mr. Arjen Ploegman LL.M.
Steeds meer ondernemers hebben de ambitie om internationaal te ondernemen. Goed voorbereid aan de slag om de grenzen te verleggen. Arjen Ploegman voorzitter van het internationale adviesteam bij accon avm vertelt over het belang van een goed internationaal netwerk. Bekijk het filmpje.
Lees meer
Bronbelasting: een koude douche voor internationale ondernemingen
21 sep 2019
| Team Prinsjesdag
Om alvast wat verder vooruit te kijken: vanaf 2021 breekt Nederland met één van de pijlers van het Nederlandse vestigingsklimaat. Er komt een bronbelasting op uitgaande rente en royalty’s in Nederland.
Lees meer
Zorg voor een A1-verklaring
27 mei 2019
| Henriet van de Haar
Gaat uw medewerker op zakenreis of werken in een ander EU-land? Of heeft u (tijdelijk) buitenlandse werknemers in dienst? Dan heeft u een A1-verklaring nodig. Met dit formulier toont u aan in welk land uw werknemer sociaal verzekerd is. Lees hoe het werkt en voorkom boetes.
Lees meer
Welke informatie moet er in uw webshop staan?
11 mei 2019
| mr. Jenny de Witte-Huisman
Bent u houder van een webshop in Nederland? Weet u welke informatie er op uw website hoort te staan? Uw webshop moet aan verschillende juridische eisen voldoen. De belangrijkste informatieplichten voor Nederlandse webshops vertellen we u hier. Besteed er aandacht aan, bij het niet naleven kunnen hoge boetes worden opgelegd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Lees meer
Accon avm actief lid van GMN International
29 mrt 2019
| mr. Arjen Ploegman LL.M.
accon
■avm is in 2018 toegetreden tot GMN International, een internationaal netwerk van accountants- en belastingadvieskantoren met leden in meer dan 50 landen. Het lidmaatschap geeft ons de mogelijkheid om bij klantvraagstukken over de grens snel met aangesloten adviseurs en accountants in het buitenland te schakelen.
Lees meer
Brexit: Vraag op tijd betaalde btw terug!
28 feb 2019
| mr. Stephan van Mil
[Bijgewerkt op 28 maart 2019] Hebt u als ondernemer in 2018 in het Verenigd Koninkrijk btw betaald? Dan raden we aan om deze btw zo spoedig mogelijk terug te vragen. Dit kan via de Nederlandse Belastingdienst via ‘Teruggaaf van btw uit andere EU-landen’.
Lees meer
Uw positie versterken in het buitenland? Vraag een kennisvoucher voor internationaal ondernemen aan
10 dec 2018
Wilt u uw bedrijfspositie in het buitenland versterken? Wellicht komt u in aanmerking voor een kennisvoucher van Starters International Business (SIB). Ontdek hoe u nóg meer haalt uit uw internationale ambities.
Lees meer
Spoedreparatie fiscale eenheid
20 jul 2018
| Rudolf Bakker MSc / mr. Marlon Klijnhout
Op 22 februari 2018 heeft het Hof van Justitie voor de Europese Unie een arrest gewezen over de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting. Naar aanleiding van dit arrest kondigde de staatssecretaris van Financiën al eerder aanvullende maatregelen aan. De maatregelen zijn nu uitgewerkt in het wetsvoorstel Wet spoedreparatie fiscale eenheid.
Lees meer
Onderneemt u in Nederland vanuit het buitenland en hebt u te weinig of teveel omzetbelasting betaald?
19 jul 2018
| Rudolf Bakker MSc
Heeft u te weinig of te veel omzetbelasting afgedragen in een bepaald tijdvak, dan kunt u de aangifte van dat tijdvak corrigeren. Een correctie kan plaatsvinden binnen vijf jaar na het desbetreffende tijdvak.
Lees meer
Geen zorgen bij de aankoop van een Nederlandse onderneming
13 jul 2018
| Ries van den Bosch MSc
Als ondernemer ziet u een mooie businesskans. U wilt het liefst zo snel mogelijk aan de slag om het desbetreffende bedrijf over te nemen. Wat u liever niet wilt is gedoe bij de overname. Bij de overname van een Nederlandse onderneming vanuit het buitenland komen vaak toch andere zaken bij kijken dan bij een overname in uw eigen land. Vragen zoals: Hoe zit het Nederlandse rechtssysteem in elkaar? Hoe kan ik als ondernemer het beste een Nederlandse jaarrekening interpreteren? En,
Lees meer
Ondernemen in Nederland met buitenlands personeel
12 jul 2018
| Sander Kant
Nu de economie aantrekt ontstaan er voor veel ondernemingen nieuwe kansen.U wilt daar met uw onderneming natuurlijk van mee profiteren. Wanneer u een nieuw project in Nederland aangenomen hebt, kunt u overwegen om personeel uit uw vestigingsland voor dit project in te zetten. Een andere mogelijkheid is om personeel uit uw vestigingsland in te huren via het uitzendbureau. Indien u buitenlands personeel inzet in Nederland, krijgt u te maken met Nederlandse regelgeving. Fiscaal, maar ook arbeidsrechtelijk.
Lees meer
Voorlopige aanslag Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting 2018
11 jul 2018
| Rudolf Bakker MSc
Ondernemingen die vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting afdragen, ontvangen in principe begin van het jaar een voorlopige aanslag van de Belastingdienst Dit is een beschikking waarin een schatting van de te betalen inkomsten- of vennootschapsbelasting over een jaar wordt gemaakt.
Lees meer
Het belang van algemene voorwaarden in de internationale handelspraktijk
10 jul 2018
| mr. Jenny de Witte-Huisman
Wanneer uw onderneming over de landsgrenzen heen zaken gaat doen, krijgt uw onderneming ook te maken met het recht van het land waar uw contractspartij gevestigd is. Het is belangrijk om daar in de algemene voorwaarden rekening mee te houden. In dit artikel lichten we een aantal zaken die van belang zijn verder toe.
Lees meer
Brexit – welke gevolgen heeft dit voor uw organisatie?
05 jun 2018
| mr. Peter van As
Op 29 maart 2019 treedt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Op dit moment is nog weinig bekend wat exact de gevolgen zullen zijn van deze uittreding. Zo is het nog onzeker of het een zogenaamde ‘harde’ Brexit wordt of dat er een overgangsperiode komt. Wat al wel duidelijk is dat een Brexit belangrijke gevolgen heeft voor ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk. Deze gevolgen gelden overigens ook voor werknemers die werken in het Verenigd Koninkrijk. Wat
Lees meer
De besloten vennootschap – B.V. als rechtsvorm
29 nov 2017
| Rudolf Bakker MSc
De Besloten Vennootschap is de meest gebruikte rechtspersoon in Nederland. De B.V. is vergelijkbaar met buitenlandse rechtspersonen zoals een GmbH, een BVBA en een Limited. Een B.V. kent statuten waarin staat beschreven wie verantwoordelijk is om beslissingen te nemen namens de B.V. Normaliter beslist het bestuur van een Besloten Vennootschap over de dagelijkse gang van zaken. Bij belangrijke beslissingen zoals het benoemen en ontslaan van bestuurders of het doen van een dividenduitkering dient de algemene vergadering van aandeelhouders te worden
Lees meer
Werken in Nederland – loonbelasting en inkomstenbelasting
28 nov 2017
| Alexander van Kleijn
Als u personeel laat werken in Nederland hebt u waarschijnlijk te maken met de Nederlandse Belastingdienst voor het innen van loonbelasting. Daarnaast krijgt u te maken met de Inkomstenbelasting van de werknemer die deels via de werkgever geïnd wordt.
Lees meer
Heffingskortingen voor buitenlandse belastingplichtige niet meer via salaris
10 okt 2017
| Rudolf Bakker MSc
Buitenlandse belastingplichtigen die 90% of meer van hun inkomen verdienen in Nederland hebben onder voorwaarden recht op dezelfde belastingvoordelen als binnenlands belastingplichtigen. Zij kunnen onder andere gebruik maken van alle heffingskortingen.
Lees meer
Buitenlandse btw terugvragen – dierenarts
25 aug 2017
| redactie
Als dierenarts ontvangt u wel eens een factuur van een buitenlandse EU ondernemer. Indien er buitenlandse btw in rekening is gebracht kunt u deze btw in veel gevallen terug krijgen. Deze btw kunt u niet op uw reguliere btw aangifte aangeven.
Lees meer
Aanvullende documentatieverplichtingen transfer pricing
24 aug 2017
| redactie
Op basis van de recente (internationale) ontwikkelingen binnen de OESO, de G20, de EU en hieruit voortvloeiende nationale wetgeving, geven wij u graag een korte update van de huidige documentatieverplichtingen rondom transfer pricing.
Lees meer
Emigratie naar het buitenland
28 feb 2017
| Rudolf Bakker MSc
U hebt een mooie onderneming opgebouwd in Nederland, maar het kriebelt al een tijd. U wilt graag emigreren naar het buitenland. Bij emigratie, of daar nu wel of geen bedrijf betrokken is, komt veel kijken. Een juiste voorbereiding zorgt ervoor dat u niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan. Niemand wil immers dubbel belasting betalen.
Lees meer
Immigreren in Nederland
16 feb 2017
| drs. Mike Keularts
Bent u van plan om te immigreren in Nederland? Dan komt er veel op u af. Van praktische zaken zoals het vinden van woonruimte en financiële zaken zoals het tijdig betalen van belastingen. Immigreren is niet iets wat u regelmatig doet. Veel van wat geregeld moet worden, is dus nieuw voor u. Niet altijd is even duidelijk wat u moet regelen en bij welke instantie u dat kunt doen.
Lees meer
Internationale zaken
09 jan 2017
| Redactie
Een flink aantal Nederlandse bedrijven gaat over de grens. Letterlijk, want zij doen hun zaken internationaal. Ook zijn er veel buitenlandse bedrijven actief in Nederland. Dat leidt tot interessante vraagstukken.
Lees meer
Vergoeding voor inhuren internationale jurist of belastingadviseur
22 nov 2016
| Redactie
Wilt u uw bedrijf positioneren op een buitenlandse markt of wilt u uw internationale positie verder uitbreiden, dan kunt u mogelijk een vergoeding van maximaal € 2.500 voor fiscale of juridische ondersteuning ontvangen.
Lees meer
Internationaal groeien met subsidie – SIB
20 okt 2016
| redactie
Bent u van plan om uw bedrijf internationaal te laten groeien? Hebt u enige ervaring met ondernemen over de grens en wilt u graag meer weten van de fiscale of juridische zaken? Dan is er goed nieuws: er is subsidie beschikbaar.
Lees meer
Werken in het buitenland: fiscale aandachtspunten
31 aug 2016
| redactie internationaal
Bent u werkgever en zendt u personeel uit naar het buitenland? Bent u werknemer en verricht u werkzaamheden in het buitenland? Het komt steeds vaker voor dat een werknemer, al dan niet op verzoek van zijn werkgever, gaat werken over de grens. Hoe werkt dat dan met sociale verzekering en inkomstenbelasting?
Lees meer
Afstandsverkopen naar Nederland, vanuit Duitsland en Groot-Brittannië
31 aug 2016
| Carola van Vilsteren
Voor veel ondernemers is het al lang niet meer gebruikelijk dat zij alleen inkopen bij een leverancier die gevestigd is in hetzelfde land. Door de toename van verkopen via bijvoorbeeld internet, komt het vaak voor dat via internet een product verkocht wordt door een Duitse of Britse ondernemer aan een ondernemer in Nederland zonder btw-nummer. We spreken dan van afstandsverkopen. Het product wordt dan geleverd door de Duitse of Britse ondernemer. Van belang is dat het juiste btw-tarief op deze
Lees meer
Accon avm en Bofidi zoeken grenzen op
13 apr 2016
| redactie
Europa laat grenzen vervagen, maar dat betekent niet dat ook de verschillen tussen landen verdwijnen. In fiscaal-administratieve en juridische wetgeving bijvoorbeeld. Om die reden gaan het Nederlandse accon
■avm en het Belgische Bofidi een nauwe samenwerking aan. Op de gezamenlijke agenda staat vervolgens verdere internationalisering.
Lees meer
Internationale samenwerking
11 mrt 2016
| redactie
Gaat u uitbreiden, uw onderneming verplaatsen of gewoon de buitenlandse markt betreden vanuit Nederland? Een gedegen voorbereiding is in alle gevallen op zijn plaats. De wet- en regelgeving in het buitenland verschilt van wat u gewend bent. Voor personeels- en salarisadministratie gelden andere regels.
Lees meer
Internationalisering in de agrosector
19 feb 2016
| Redactie
Steeds meer agro-ondernemers kijken nadrukkelijk over de grens. Niet om te vluchten voor bedreigingen, maar steeds vaker om de kansen te grijpen die zich voordoen, bijvoorbeeld op het gebied van ketenintegratie.
Lees meer
Goed voorbereid de grens over
05 jan 2016
| redactie
Steeds meer bedrijven, ook kleinere, zien kansen over de grens. Net zoals bedrijven van over de grens de Nederlandse markt steeds aantrekkelijker vinden. Door onder meer het internet wordt internationaal ondernemen de ‘gewoonste zaak van de wereld’. Maar dat betekent niet dat alles altijd even probleemloos verloopt. Want wat komt er allemaal kijken bij zakendoen over de grens?
Lees meer
Ondernemen in België
05 jan 2016
| Ron Hennes
Het Limburgse Beek bij Maastricht is bij uitstek geschikt om te spreken over internationaal ondernemen. Bij uitstek een grensgebied, waar veel ondernemers hun marktgebied uitbreiden over de grens.
Lees meer
Advanced Pricing Agreement – APA
16 dec 2015
| mr. Tom van Regenmortel
Een Advanced Pricing Agreement met de Nederlandse Belastingdienst geeft u vooraf duidelijkheid over de onderlinge verrekenprijzen van uw vennootschappen. Een APA geeft u vooraf zekerheid en voorkomt discussies achteraf met de Belastingdienst. Een dergelijke APA is niet alleen voorbehouden aan grote beursgenoteerde bedrijven. Het is ook interessant voor het familiebedrijf / MKB dat over de grens opereert.
Lees meer
Nieuw belastingverdrag met Duitsland
20 nov 2015
| mr. Arjen Ploegman LL.M.
Per 1 januari 2016 geldt het nieuwe Belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland. Daarin gaat een aantal zaken veranderen die van belang zijn. Het gaat daarbij om de belastingheffing over pensioenen, grensarbeid, bestuurdersbeloningen, vastgoedvennootschappen en aanmerkelijk belang aandelenbezit. Internationaal belastingadviseur Arjen Ploegman vertelt er meer over in onderstaande video. Belastingverdrag Duitsland Hebt u vragen over het nieuwe belastingverdrag met Duitsland? Dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier of kijk hier voor een kantoor bij u in de buurt.
Lees meer
FATCA
17 nov 2015
| Rudolf Bakker
FATCA: Belastingaangifte voor elke ‘Amerikaanse’ Nederlander Veel Nederlanders met een Amerikaans paspoort of een geldige greencard komen in aanraking met FATCA, de nieuwe wetgeving van de Amerikaanse overheid. Deze wetgeving bepaalt kortweg dat een ieder met een Amerikaans paspoort of Greencard belastingaangifte moet doen in de Verenigde Staten.
Lees meer
Conserverende aanslag bij emigratie
16 nov 2015
| mr. Arjen Ploegman LL.M.
In het belastingplan 2016 gaat er op internationaal gebied voor de ondernemer ook het één en ander veranderen. Voor de emigrerende ondernemer die zijn bedrijf voert in een BV vindt in de regeling voor de zogenaamde conserverende aanslag een zeer belangrijke wijziging plaats.
Lees meer
Advance Tax Ruling
28 okt 2015
| redactie internationaal
Een tax ruling met de Nederlandse Belastingdienst geeft u vooraf duidelijkheid over diverse fiscale aspecten van grensoverschrijdend ondernemen. Een ruling geeft u vooraf zekerheid en voorkomt discussies achteraf met de Belastingdienst. Een dergelijke ruling is niet alleen voorbehouden aan grote beursgenoteerde bedrijven. Het is ook interessant voor het familiebedrijf / MKB dat over de grens opereert. Door het afsluiten van een tax ruling kunt u bijvoorbeeld zekerheid krijgen over de vraag: of de deelnemingsvrijstelling van toepassing is; of sprake is
Lees meer
Pensioen in Belastingverdrag DL
26 okt 2015
| Mike Keularts
Met Duitsland is een nieuw belastingverdrag gesloten. Dit verdrag heeft consequenties voor gepensioneerden in Duitsland met een Nederlands pensioen. Dat betekent dat de belastingdruk voor deze groep fors gaat stijgen. Er is een overgangsregeling.
Lees meer
Vergeet niet buitenlandse btw terug te vragen
14 sep 2015
| mr. Stephan van Mil
Bent u ondernemer en in Nederland gevestigd? Dan kunt u de Nederlandse btw die andere ondernemers bij u in rekening brengen in aftrek brengen als voorbelasting in de btw-aangifte. De btw-aangifte doet u per kwartaal of soms per maand. Hoe zit het met buitenlandse btw?
Lees meer
Tree center Opheusden
23 apr 2015
| Redactie
Op 2 maart 2015 zijn de Boomkwekersvereniging Opheusden e.o., de Vereniging Bomen en Plantenbeurs Opheusden en de Boomteeltstudieclub Opheusden samengevoegd in Tree center Opheusden.
Lees meer
Strategie verder weg – internationale samenwerking
01 apr 2015
| Tom van Regenmortel MSc LLM
De economie trekt aan. U durft weer wat verder weg te kijken. Misschien ook wel letterlijk. Ondernemen over de grens is een reële groeioptie. In buurlanden Duitsland of België, of zelfs daarbuiten. Adviseur Tom van Regenmortel praat regelmatig met ondernemers die de stap over de grens wagen: “Gaat u uitbreiden, uw onderneming verplaatsen of gewoon de buitenlandse markt betreden vanuit Nederland? Een gedegen voorbereiding is in alle gevallen op zijn plaats. De wet- en regelgeving in het buitenland verschilt van
Lees meer
Aan de juiste knoppen draaien
26 mrt 2015
| Sander van Gelderen
Deventrade is een handelsonderneming in sportkleding en toebehoren. 30 jaar geleden begon vader John Pothoven met het opkopen en verkopen van restpartijen kleding. Zijn drie zoons voeren nu een aantal sportmerken in licentie, maar brengen ook eigen merken op de markt. Directeur Arnold de Bruin ziet een mooie toekomst voor het familiebedrijf, binnen én buiten Nederland.
Lees meer
Varkens houden over de grens – Van Asseldonk
25 mrt 2015
| Redactie
Dennis van Asseldonk startte in 2000, naast zijn twee Nederlandse bedrijven, een varkenshouderij in Spanje. “Dat is tot op de dag van vandaag een goede stap gebleken”, zegt hij een kleine 14 jaar later.
Lees meer
Grenzeloos ondernemen in groen
01 jun 2014
| Redactie
Waar veel groenbedrijven vooral regionaal werken, slaat Bomenservice International (BSI) behoorlijk de vleugels uit. Na de management buy-in van directeur – en sindsdien ook eigenaar – Bas van der Velden koos het bedrijf een andere richting. Met succes.
Lees meer
Aan kop in wereldwijde nichemarkt
01 mei 2012
| Redactie
Quintus levert business intelligence oplossingen Min of meer bij toeval stuitte ICT-bedrijf Quintus 12 jaar geleden op een activiteit die het bedrijf inmiddels de halve wereld over brengt. Met hulp van accon
■avm openden eigenaren Edwin Hammink en André Kooij vorig jaar een eigen vestiging in Houston. Waarin een klein bedrijf groot kan zijn.
Lees meer
<< terug naar overzicht