http://huren%20en%20verhuren%20LR
Sta sterk en ontdek kansen

Huurrecht

Huurt of verhuurt u als ondernemer een woonruimte en/of bedrijfsruimte? Dan krijgt u te maken met – soms complexe – wet- en regelgeving en belastingzaken. Onze Juridisch Adviseurs maken u wegwijs in het huren en verhuren van vastgoed. Met ondersteuning bij het opstellen van (ver)huurovereenkomsten, advies bij geschillen én slimme inzichten om (fiscaal) optimaal gebruik te maken van uw huurrecht.

Wijzigingen huurrecht in 2022
wijzigingen huurrecht 2022 Dit jaar vinden er verschillende wijzigingen in het huurrecht plaats. Huurt of verhuurt u een bedrijfspand of woning? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ik vertel u graag meer over deze wijzigingen.

Lees meer
Huren en verhuren: wat zijn de regels in het huurrecht?
huurrecht Huurt of verhuurt u een pand? En wilt u meer inzicht in de rechten die u als huurder of verhuurder hebt? Wij informeren u graag. Ontdek onder welk huurregime uw ruimte valt en waarop u kunt letten bij de afspraken die u vastlegt in de huurovereenkomst. Download de whitepapers voor meer verdiepende informatie.

Lees meer
Nieuwe huurovereenkomst? Voorkom verrassingen
huurovereenkomst Bent u van plan om een bedrijfsruimte of woonruimte te (ver)huren? Weet dan wat er allemaal komt kijken bij en waar u rekening mee kunt houden in de huurovereenkomst. Want welk huurregime is bijvoorbeeld van toepassing op uw huurruimte? Ik geef u een aantal inzichten en nodig u graag uit voor ons webinar op 13 september, waar we u een ‘basiscursus Huren en Verhuren’ geven.  

Lees meer
Verplicht energielabel C in kantoren: adviezen voor (ver)huurders
Duurzaamheid - gebouwen - Label C - kantoren Vanaf 2023 is het energielabel C verplicht voor kantoren. Dit kan grote gevolgen hebben voor verhuurders en huurders van kantoorpanden. Want wie is waarvoor verantwoordelijk? En wat als u een pand wil financieren dat dit label (nog) niet heeft? We gaan in gesprek met Jeroen Mathot van ING Zakelijk, onze huurrechtspecialist Marenthe Egberts en financieringsexpert Rogier Seelie van acconavm.

Lees meer
Maximering huurprijsverhoging: informatie voor verhuurders
Huurrecht woonruimte verhuren Verhuurt u een of meerdere zelfstandige woonruimtes? Sinds 1 mei 2021 geldt de Wet maximering huurprijsverhogingen geliberaliseerde huurovereenkomsten. Dit heeft gevolgen voor verhuurders. In deze blog vertel ik waar u de komende drie jaar rekening mee moet houden.

Lees meer
Bedrijfsruimte (ver)huren? Voorkom onnodig strikte (algemene) voorwaarden!
bedrijfsruimte huren verhuren In het huurrecht zijn twee typen bedrijfsruimten te onderscheiden. Het onderscheid van deze ruimtes is voor zowel verhuurder als huurder van groot belang. Voor beide ruimten geldt een ander wettelijk regime. Ik neem u graag mee in de verschillen en aandachtspunten.

Lees meer
Huurrecht in coronatijd: wat zijn uw rechten?
In gesprek over huurverlaging vanwege verplichte sluiting Moet u als horeca- of retailondernemer nog de volledige huur betalen als uw pand vanwege coronamaatregelen gesloten is? Door de verplichte sluiting kan het zijn dat u als ondernemer soms niet aan de huurbetalingsverplichting kunt voldoen. Wat zijn dan uw rechten, én wat betekent dit in de praktijk? Ik vertel u er alles over in deze blog.

Lees meer
Huur opschorten, kwijtschelden of beëindigen
huur opschorten, kwijtschelden of beëindigen Wat zijn de regels voor winkel- en horecapanden? Moet u huur betalen als uw huurpand vanwege coronamaatregelen gesloten blijft of eerder op slot moet? Een van de vragen die veel ondernemers hebben. Er blijkt nogal wat onduidelijkheid te bestaan over de mogelijkheden om de huurovereenkomst te beëindigen of de huurpenningen op te schorten of zelfs kwijt te schelden nu er strengere overheidsmaatregelen gelden.

Lees meer
Btw-belaste verhuur: de regels
Btw-belaste verkoop Een eigenaar van een onroerende zaak, die deze onroerende zaak verhuurt en investeringen pleegt aan de onroerende zaak, kan dit voor de btw zo voordelig mogelijk doen door met btw te verhuren, btw-belaste verhuur. Hier zijn voorwaarden aan verbonden.

Lees meer<< terug naar overzicht