http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina
Op weg naar nieuw perspectief

Eindejaarstips 2021

Het einde van 2021 nadert. Een jaar waarin bijna iedere ondernemer met grote uitdagingen is geconfronteerd. Ook al is dat voor iedereen anders. En nu kijken we met grote nieuwsgierigheid richting het nieuwe jaar. Want met een demissionair kabinet en weer nieuwe coronamaatregelen, blijven het onzekere tijden. Bekijk onze eindejaarstips en doe er uw voordeel mee!

Eindejaarstips 2021 voor ondernemers

Welke koers gaat u varen? Hoe creëert u perspectief? Met de eindejaarstips 2021 blikken we vooruit op onder andere het Belastingplan 2022. We geven u een selectie van eindejaarstips: belastingtips, algemene en branche-specifieke tips. Over welke acties u nu kunt uitvoeren, zodat u met een gerust gevoel het nieuwe jaar start. En wat er in het nieuwe jaar verandert.

Ga eens in gesprek met uw adviseur van acconavm. We staan voor u klaar. Samen brengen we u en uw onderneming verder, met focus op de toekomst.

Download hier de pdf

We wensen u gezondheid én perspectief!

Eindejaartips 2021

Schrijf u in voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Wilt u regelmatig geïnformeerd worden met relevante tips en sectorspecifiek nieuws? Abonneer u dan op een van onze nieuwsbrieven. Zo houden wij u graag op de hoogte.

Tip voor agro-ondernemers: overweeg een brede weersverzekering
Let op: doe de kentekenregistratie van uw landbouwvoertuig(en) vóór 2022
kentekenregistratie landbouwvoertuig Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om de daartoe aangegeven bestaande en nieuwe landbouwvoertuigen waarmee u op de openbare weg rijdt te registreren. Vanaf 1 januari 2022 wordt hierop gehandhaafd. Hebt u de registratie nog niet gedaan? Dan adviseer ik u om dit vóór 1 januari 2022 online te doen via RDW.

Lees meer
Tip: Betaal minder belasting over uw vermogen
minder belasting op vermogen Beschikt u over een ruim privévermogen? Dan krijgt u ook komend jaar te maken met een behoorlijke vermogensrendementsheffing in box 3. Alhoewel het vrijgestelde bedrag in 2022 50.650 euro per persoon in box 3 is, zijn er voor mensen met een ruim privévermogen extra mogelijkheden om belasting te besparen. U kunt hiervoor een spaargeld-bv overwegen of een agiostorting doen in een bestaande bv. Doe dit ruim voor 1 januari 2022, want dat is de peildatum voor vermogensrendementsheffing.

Lees meer
Belastingtip: schenk 1.000 euro extra belastingvrij in 2021
Belastingtip: schenk in 2021 1.000 euro extra belastingvrij Ieder kalenderjaar kunt u uw kinderen en uw kleinkinderen belastingvrij een bedrag schenken. In 2021 is dit belastingvrije bedrag vanwege de coronacrisis eenmalig met 1.000 euro verhoogd. In 2021 is het belastingvrije bedrag om aan kinderen te schenken 6.604 euro en aan kleinkinderen 3.244 euro. Maak dit jaar nog gebruik van dit voordeel en ga met een goed gevoel 2022 in.

Lees meer
Fiscale tip: benut de extra vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR) in 2021
Fiscale tip: benut de extra vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR) in 2021 In 2021 is de vrije ruimte in de Werkkostenregeling tijdelijk met 1,3 procent verhoogd. Het is fiscaal aantrekkelijk om extra onbelaste vergoedingen uit te keren aan uw werknemers. Hebt u die extra vrije ruimte nog niet benut? Kijk daar dan nog eens kritisch naar. Overweeg bijvoorbeeld een onbelaste uitkering te doen aan uw medewerkers. Of om een extra groot kerstpakket te geven vanwege de geleverde inspanningen.

Lees meer
Bespaar belasting: verbreek uw fiscale eenheid
Bespaar belasting: verbreek uw fiscale eenheid Het toptarief in de vennootschapsbelasting is dit jaar 25 procent. In 2021 geldt voor een belastbaar bedrag tot 245.000 euro in de eerste schijf een tarief van 15 procent. Per 1 januari 2022 wordt dit bedrag verhoogd tot 395.000 euro.

Lees meer
Ga goed voorbereid 2022 in met hét Werkgeverswebinar
Ga goed voorbereid 2022 in met hét Werkgeverswebinar Er verandert in 2022 weer genoeg op het gebied van wet- en regelgeving voor werkgevers. Een goed moment om orde op zaken te stellen, zodat u als werkgever het jaar kunt afsluiten. Én om u alvast voor te bereiden op 2022.

Lees meer
Juridische eindejaarstip: Turboliquidatie wordt minder makkelijk
turboliquidatie terugdraaien Een turboliquidatie is het beëindigen van een vennootschap op een snelle manier. Er is een nieuwe tijdelijke wet in de maak, waardoor een turboliquidatie van een vennootschap moeilijker uit te voeren wordt. Anticipeer op deze wijziging en zorg dat u uw koers kunt bijsturen wanneer dat nodig is. Vraag uw acconavm adviseur om advies.

Lees meer
Verbod op hoge contante betalingen: kijk naar uw algemene voorwaarden
Verbod op hoge contante betalingen: kijk naar uw algemene voorwaarden Met contant geld betalen is nog steeds een makkelijke manier om geld wit te wassen. Daarom wil het kabinet een verbod op contante betalingen vanaf 3.000 euro. Dit verbod geldt voor handelaren (beroeps- of bedrijfsmatige kopers en verkopers van goederen). Hiervoor ligt een wetsvoorstel klaar die de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) aanpast.

Lees meer
Belastingtip: haal box 2-heffingen naar voren
Belastingtip: haal box 2-heffingen naar voren Als ondernemer wilt u zo min mogelijk belasting betalen. En wat u moet betalen, pas zo laat mogelijk. Uw adviseurs helpen u hier al jaren bij. Door de huidige negatieve bankrente krijgt deze invalshoek een andere wending. Bepaalde belastingen, zoals box 2-heffing (dividend uit uw eigen bv), zijn meestal wel uit te stellen, maar niet af te stellen.

Lees meer
Agro-tip: investeer in groen-economisch herstel
Agro-tip: investeer in groen-economisch herstel Overweegt u te investeren om uw landbouwbedrijf duurzamer en economisch sterker te maken? Wellicht kunt u gebruikmaken van de subsidie van het Europees Economisch Herstelfonds (EHF): Investeren in groen-economisch herstel. Vanaf 20 december 2021 tot en met 14 februari 2022 gaat er eenmalig een landelijke subsidieregeling open. Belangrijk is dat u nog geen investeringsverplichtingen bent aangegaan, voordat u de subsidieaanvraag doet.

Lees meer
Thuiswerkvergoeding per 2022 onbelast
productief thuiswerken Sinds de coronacrisis werken steeds meer mensen thuis. Dit brengt extra kosten met zich mee voor de werknemer. Denk aan het verbruik van elektriciteit en water, koffie, thee en toiletpapier. Als de werkgever vanaf 2022 een thuiswerkvergoeding geeft, dan is de onbelaste vergoeding maximaal 2 euro per dag.

Lees meer
Elektrische auto? Profiteer nu nog van lage bijtelling
elektrische auto eindejaarstip Kiest u dit jaar nog voor een elektrische auto? Dan kunt u over de eerste 40.000 euro van de cataloguswaarde nog profiteren van de lage bijtelling van 12 procent. Voor de rest van de waarde geldt 22 procent bijtelling.

Lees meer<< terug naar overzicht