http://financieringsruimte

Eindejaarstips 2020

voor meer veerkracht

Eindejaarstips 2020

Eindejaarstips voor 2020: in alle opzichten een bijzonder jaar. Wat we vorig jaar nog niet konden bedenken, is nu een nieuwe werkelijkheid. Voor iedere ondernemer is én voelt dit anders. De coronacrisis maakt immers nogal wat los. Het zijn onzekere tijden. Maar de crisis zorgt er ook voor dat u nu keuzes gaat maken, die u soms al vijf jaar eerder had willen maken. Benut de laatste weken van dit jaar om uw veerkracht te versterken.

Uw vraag als eindejaarstip

We gaan u dit jaar niet overladen met eindejaarstips. We deelden de najaarstips al met u op Prinsjesdag. We moedigen u nu aan vooral in gesprek te gaan met uw accountmanager van acconavm.

  • Waar loopt u tegenaan en wat is voor u écht belangrijk?
  • Wilt u uw vraag ook delen met ons?
    Stuurt u dan een berichtje aan: adviesservice@acconavm.nl. Wie weet leest u het antwoord in een mooie blog of interessant artikel.

Toekomstperspectief voor uw bedrijf

Nadenken over de toekomst van uw bedrijf heeft te maken met focus: Wat is nu écht belangrijk? Wat er ook gebeurt, u hoeft het niet alleen te doen: acconavm loopt, denkt én doet met u mee. Hoe we dat doen, vertellen ondernemers in bijzondere verhalen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van de Arion Groep, van SH Sporthorses of van Brimos.

We wensen u gezondheid en veerkracht!

Eindejaartips 2020

Uit onze najaarstips

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) ook voor agrosector
TVL agrosector Verwacht u een omzetverlies van 30 procent of meer in het vierde kwartaal van 2020, dan kunt u gebruikmaken van een tegemoetkoming in de vaste lasten. De TVL staat in het vierde kwartaal ook open voor ondernemers in de agrosector die last hebben van de coronacrisis en hun vaste lasten moeilijk kunnen betalen. Aanvragen is mogelijk sinds 25 november 2020 bij de RVO.

Lees meer
Tip: Voorkom erfbelasting door nu al te schenken
Tip: Voorkom erfbelasting door nu al te schenken Ieder kalenderjaar kunt u uw kinderen belastingvrij een bedrag schenken. Door dit bij leven te doen, scheelt dit later in het betalen van erfbelasting zo’n tien tot twintig procent. Zo kunt u nog dit jaar voor 31 december een bedrag schenken en op 1 januari 2021 direct weer.

Lees meer
Tip: Betaal minder belasting over uw vermogen
Tip: Betaal minder belasting over uw vermogen Beschikt u over een ruim privévermogen? Dan krijgt u ook komend jaar te maken met een behoorlijke vermogensrendementsheffing in box 3. Alhoewel het vrijgestelde bedrag in 2021 stijgt naar 50.000 euro per persoon in box 3, zijn er voor mensen met een ruim privévermogen extra mogelijkheden om belasting te besparen. U kunt hiervoor een spaargeld-bv overwegen of een agiostorting doen in een bestaande bv. Doe dit ruim voor 1 januari 2021, want dat is de peildatum voor vermogensrendementsheffing.

Lees meer
In zwaar weer? Overweeg (gedeeltelijke) verkoop
TVL Veel ondernemers hebben financiële problemen vanwege de coronacrisis. Bent u op zoek naar meer financiële zekerheid en oriënteert u zich op verkoop? Overweeg dan (gedeeltelijke) verkoop door een minderheidsbelang te verkopen. Zo haalt u een deel van uw kapitaal uit de risicosfeer, kunt u blijven ondernemen én is er meer zekerheid voor de toekomst. Lees de volledige blog met tips van Adviseur Corporate Finance Rick van der Tang Hier kunt het het webinar Ondernemen in zwaar weer terugkijken.  

Lees meer
Ontdek waar uw aankoopkansen liggen
Aankoop- en verkoopkansen in turbulente tijden Hebt u een florerende onderneming en zoekt u naar mogelijkheden om uit te breiden? Dan is het wellicht gunstig om nu een aankoop te doen. Want er zijn op dit moment nog volop financiële middelen beschikbaar én er zijn relatief veel kansen om een gezond bedrijf over te nemen, met aantrekkelijke voorwaarden. Lees de volledige blog met tips van Adviseur Corporate Finance Rick van der Tang

Lees meer
Tip: Maak gebruik van de coronamaatregelen
maatregelen schade coronavirus Ook al lijkt het soms een woud van steunmaatregelen en ziet u de door de bomen het bos niet meer, toch is er serieuze verlichting te creëren door gebruik te maken van de overheidssteunmaatregelen.

Lees meer
Financiële problemen? Ontdek welke mogelijkheden u hebt
financiele zorgen Krijgt u als ondernemer te maken met financiële problemen door de coronacrisis? Dan kunt u aanspraak maken op de verschillende regelingen van de overheid. Ook creëert de overheid mogelijkheden om een faillissement te voorkomen, zoals de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Lees meer
Krijg meer inzicht in uw cijfers, voor de juiste koers
Krijg meer inzicht in uw cijfers, voor de juiste koers Lopen de kosten op? Hoe verhoudt deze periode zich met de voorgaande? Is de marge verbeterd? Hoe staat het met de debiteuren en crediteuren? Op deze – en andere – vragen wilt u als ondernemer direct antwoord. U wilt nú weten waar kansen liggen. Zodat u elk moment kunt bijsturen of van koers kunt veranderen.

Lees meer
Tip voor meer veerkracht: overweeg een bv
Tip voor meer veerkracht: overweeg een bv U onderneemt in een bijzondere tijd. Wellicht vraagt u zich af: hoe bescherm ik mijn privévermogen zo goed mogelijk? Een bv kan meer veerkracht bieden. Hiermee schermt u uw privévermogen af van uw ondernemingsvermogen.

Lees meer
Denkt u aan uw UBO-inschrijving?
UBO aanleiding goed gesprek Sinds kort zijn (bijna alle) ondernemers verplicht om eigenaren en belanghebbenden in te schrijven in het UBO-register. Inschrijven kan vanaf 27 september 2020. Lees waarop u kunt letten.

Lees meer
Liquiditeitszorgen in coronatijd: laat u helpen door investeerders
Liquiditeitszorgen in coronatijd: laat u helpen door investeerders Komt u als ondernemer financiële middelen tekort, (mede) vanwege de coronacrisis? En zoekt u naast de steunmaatregelen van de overheid een structurele oplossing voor uw liquiditeit? Er is vaak meer mogelijk dan u denkt, bijvoorbeeld met hulp van investeerders.

Lees meer<< terug naar overzicht