De maatregelen van Prinsjesdag 2019

De maatregelen van Prinsjesdag 2019

Prinsjesdag 2019, dinsdag 17 september presenteerde het kabinet haar plannen voor het komende jaar. Wordt het een warm bad of een koude douche voor ondernemers? Wij hebben de opvallendste aangekondigde (fiscale) maatregelen voor u op een rij gezet. Hebt u vragen? Vraag uw adviseur. Komende tijd zal blijken of de aangekondigde maatregelen daadwerkelijk een plaats in het Belastingplan 2020 krijgen.

Koude douche: minder aftrek op alimentatie
Hebt u een alimentatieplicht ten aanzien van uw ex-partner? Dan voelt de verlaging van de fiscale aftrek per 2020 als een koude douche. U kunt wél alimentatieverlaging aanvragen als u naar de rechter stapt.

Lees meer
Extra subsidiekansen voor milieu-investeringen
Het kabinet draait de warme kraan voor duurzame ontwikkeling open. In 2020 komt eenmalig een bedrag van 10 miljoen euro vrij voor investeringen in CO₂-reducerende circulaire bedrijfsmiddelen. Onze tip: maak slim gebruik van de subsidiekansen.

Lees meer
Aftrekposten box 1: verlaging tarief
Bedraagt uw inkomen in 2020 en latere jaren meer dan 68.507 euro? Dan krijgt u te maken met een verlaging van het tarief waartegen u bepaalde kosten in box 1 kunt aftrekken.

Lees meer
Een warm onthaal voor start-ups
Het kabinet wil vernieuwende start-ups in Nederland stimuleren in de ontwikkeling. En toegang geven tot investeringen, geschikt personeel, kennis over onderzoeken, internationale markten en klanten. Daarom is er tussen 2019 en 2023 65 miljoen euro beschikbaar. Voor 2020 is 14 miljoen euro gereserveerd.

Lees meer
Prinsjesdag: Klimaatakkoord en belastingen zetten boeren onder druk
Agrariërs hoopten op lastenverlichting en méér ruimte voor duurzame investeringen. Op Prinsjesdag bleek dat de belastingdruk voor zelfstandigen stijgt. Tegelijk wordt een bv oprichten interessanter en kunnen agrariërs rekenen op duurzame investeringskansen. Ik maak de balans op: voelt Prinsjesdag voor agrariërs als een warm bad, of een koude douche?

Lees meer<< terug naar overzicht