http://financieringsruimte

Bedrijf kopen, bedrijf verkopen: wat komt er bij kijken?

Gaat u in de toekomst uw bedrijf verkopen of overdragen? Of gaat u juist een bedrijf kopen? Dan is het belangrijk om u vooraf goed te informeren. Bij koop en verkoop van een bedrijf komt veel kijken. U stapt in een omvangrijk traject met veel aspecten. Daarom vinden we een klik tussen adviseur en (ver)koper van groot belang. We werken bij acconavm graag multidisciplinair samen. Ook met uw accountmanager of eigen accountant, die uw onderneming goed kent.

Meld u aan voor het ondernemerswebinar

Webinar: bedrijf kopen, bedrijf verkopen

In ons webinar bedrijf kopen, bedrijf verkopen, krijgt u uitleg over het omvangrijke traject van aan- en verkoop. We besteden aandacht aan het proces en geven u tips over waardecreatie. Zo weet u waar u aan toe bent, voor een succesvolle (ver)koop.

De bedrijfsovername uitgelicht

Tijdens dit webinar belichten onze experts zowel de financiële als juridische aspecten van een aan- en verkooptraject. Ook gaan we in op de diverse fases van een bedrijfsovername. Van de voorbereiding tot de daadwerkelijke deal en afronding. Daarnaast besteden we aandacht aan de due diligence, het boekenonderzoek. Hoe gaat u de bedrijfsovername financieren? Ook daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Meld u aan om het webinar te bekijken.

Wat wilt u weten over de verkoop van een onderneming? Of de aankoop van een bedrijf? Meld u aan voor het on demand webinar. En stel uw vraag. Een van onze adviseurs pakt dit met u op. U ontvangt de link naar het webinar direct in uw mail en kunt kijken wanneer het u uitkomt.

bedrijf kopen, bedrijf verkopenCorporate finance, juridisch en strategisch advies

Onze adviseurs nemen u mee in het traject van bedrijfsovername.

  • Rick van der Tang is Adviseur Corporate Finance bij acconavm. Zijn expertises: aan- en verkooptrajecten, boekenonderzoek, waardebepaling, waardecreatie en verkoopklaar maken.
  • Zijn collega Coen Stolk is ook Adviseur Corporate Finance. Bij aan- en verkooptrajecten richt Coen zich met name op (private) financieringen, waardebepaling en het boekenonderzoek.
  • Gerrit-Jan van Meeteren vertelt vanuit zijn rol als jurist over de belangrijke (juridische) zaken bij koop en verkoop van een bedrijf. Hij staat stil bij een due diligence. Weet u wat u koopt en hoe legt u dit contractueel vast. Het boekenonderzoek geeft antwoorden.
  • Gerard Tooten besteedt vervolgens aandacht aan de financiering van een bedrijfsovername. De werkwijze van de bank, de mogelijkheden bij private investeerders. Hij geeft u tips en vertelt hoe acconavm u bij financiering kan ondersteunen, bijvoorbeeld bij de opstelling van de financiële onderbouwing en de begeleiding van de financieringsaanvraag. Maar ook: hoe ziet uw financiële situatie eruit na verkoop van uw bedrijf?

Meer informatie

Wilt u meer weten over het webinar? Of hebt u een directe vraag voor onze adviseurs? Mail dan naar corporatefinance@acconavm.nl of benader een kantoor bij u in de buurt. We brengen u dan in contact met de juiste specialist.

Aan- en verkopen van uw onderneming: het belang van een due diligence
due diligence bij corporate finance accon avm Het boekenonderzoek of due diligence is een van de vaste onderdelen als u uw bedrijf gaat verkopen. Of juist een (ander) bedrijf wil aankopen. In het overnameproces zijn er veel zaken waar u op moet letten, die u vast moet leggen en onderzoeken. Zo voorkomt u dat u een kat in de zak koopt.

Lees meer
Bedrijfsverkoop: alle overwegingen op een rij
verkoop bedrijf U weet als ondernemer als geen ander hoe uw bedrijf ervoor staat. Is dit het juiste moment om (een deel van) uw bedrijf te verkopen? Hier zijn verschillende overwegingen voor, gepland, min of meer gepland en ongeplande redenen. In deze blog vertel ik u hier meer over én u komt te weten hoe u de waarde van uw bedrijf bepaalt.

Lees meer
Bank of privaat: hoe krijgt u in deze tijd een financiering rond?
financiering Of u nu een financiering nodig hebt om de crisis door te komen óf juist wilt investeren in groei: in beide situaties is een succesvolle financiering niet vanzelfsprekend. Het blijkt het soms zelfs lastig om de financiering rond te krijgen. Ontdek welke factoren een belangrijke rol spelen om de slagingskans te vergroten.

Lees meer
Hoe navigeert u in de storm? Ontdek perspectieven
Navigeren in de storm In deze turbulente tijd lijkt het stilte voor de storm. De afgelopen periode hebben steunmaatregelen veel ondernemers door een zware tijd geholpen. Echter komt er een moment dat de steun wegvalt en belasting en rente terugbetaald moeten worden.

Lees meer
In zwaar weer? Overweeg (gedeeltelijke) verkoop
TVL Veel ondernemers hebben financiële problemen vanwege de coronacrisis. Bent u op zoek naar meer financiële zekerheid en oriënteert u zich op verkoop? Overweeg dan (gedeeltelijke) verkoop door een minderheidsbelang te verkopen. Zo haalt u een deel van uw kapitaal uit de risicosfeer, kunt u blijven ondernemen én is er meer zekerheid voor de toekomst. Lees de volledige blog met tips van Adviseur Corporate Finance Rick van der Tang Hier kunt het het webinar Ondernemen in zwaar weer terugkijken.  

Lees meer
Ontdek waar uw aankoopkansen liggen
Aankoop- en verkoopkansen in turbulente tijden Hebt u een florerende onderneming en zoekt u naar mogelijkheden om uit te breiden? Dan is het wellicht gunstig om nu een aankoop te doen. Want er zijn op dit moment nog volop financiële middelen beschikbaar én er zijn relatief veel kansen om een gezond bedrijf over te nemen, met aantrekkelijke voorwaarden. Lees de volledige blog met tips van Adviseur Corporate Finance Rick van der Tang

Lees meer
Liquiditeitszorgen in coronatijd: laat u helpen door investeerders
Liquiditeitszorgen in coronatijd: laat u helpen door investeerders Komt u als ondernemer financiële middelen tekort, (mede) vanwege de coronacrisis? En zoekt u naast de steunmaatregelen van de overheid een structurele oplossing voor uw liquiditeit? Er is vaak meer mogelijk dan u denkt, bijvoorbeeld met hulp van investeerders.

Lees meer
Een boekenonderzoek afgestemd op uw situatie: praktisch én waardevol
Recent hebben de specialisten van acconavm corporate finance een aantal boekonderzoeken uitgevoerd. Voor ambitieuze ondernemers, die bezig zijn met groei door middel van overnames. Op een zeker moment in het proces werd corporate finance benaderd door onze collega’s om een boekenonderzoek uit te voeren. Met als belangrijkste vraag: ‘Kan het simpel? Mijn klant houdt niet van poespas.’ En, dat kunnen wij!

Lees meer<< terug naar overzicht