http://Aardappeldemodag%20banner-01
Hoe vergroot u uw veerkracht en weerbaarheid?

Aardappeldemodag 2020

Op woensdag 19 augustus vond de tweejaarlijkse Aardappeldemodag plaats. Hierbij werd op een virtuele wijze groots uitgepakt met demonstraties, een bedrijvenmarkt, mechanisatiepark, lezingen en diverse andere activiteiten. Net als voorgaande edities was acconavm aanwezig op de Aardappeldemodag 2020. Was u er niet? Bezoek ons dan komende maanden online. De beurs is gewoon open. 

Wilt u kansen ontdekken om u én uw akkerbouwbedrijf verder te brengen? Hoe vergroot u uw veerkracht en weerbaarheid in deze uitzonderlijke tijd? Wilt u sparren over wat nu écht belangrijk is? In dit kennisdossier vindt u de komende maanden blogs en kennisartikelen over relevante ontwikkelingen binnen de aardappelsector. Hebt u vragen? Vraag het uw acconavm adviseur, we zijn er voor u.

Aardappeldemodag 2020
De invloed van extreem weer op de liquiditeit van aardappeltelers
Dossier Klimaat-klaar Aardappeltelers hebben de laatste jaren te maken gekregen met zowel extreme droogte als enorme regenval. Dit jaar werd het bij de start van het seizoen al extreem droog. Aan de andere kant is er op sommige plaatsen erg veel regen gevallen, té veel. En dit zal zich steeds vaker voordoen. Wat betekent dit voor de liquiditeit van de onderneming?

Lees meer
Samenwerken in de akkerbouw: waarom (niet)?
samenwerken akkerbouw In de akkerbouwsector wordt steeds meer samengewerkt tussen bedrijven. Het doel is dan voornamelijk het behalen van economisch voordeel. En dat is op zich een goede gedachte. Maar wat maakt samenwerking in de akkerbouwsector nu zo bijzonder? Ik neem je graag mee in mijn dagelijkse werk, waar ik ondernemers met elkaar in contact breng voor een eventuele samenwerking.

Lees meer
Op de automatische piloot 1 op 4?
aardappelen 1 op 4 Vanaf 2010 kan, wat betreft het prijsniveau in de afzet, vastgesteld worden dat er jaarlijks gemiddeld een redelijk tot goed rendement werd behaald. De aardappelteelt was (en is) de kurk waarop de akkerbouwsector in de breedte dreef. Ook in het teeltseizoen 2019 verliep de afzet en prijsvorming voorspoedig. Totdat afgelopen maart de vraag ineens totaal wegviel.

Lees meer
Vaststelling Tegemoetkoming frietaardappeltelers tot 25.000 euro
vaststelling tegemoetkoming frietaardappeltelers Teelt u frietaardappelen? En heeft u een tegemoetkoming aangevraagd via de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19? Let op: de aanvraag dient nog vastgesteld te worden, uiterlijk 30 november 2020. Wat betekent dit voor u en wat heeft u hiervoor nodig?

Lees meer
Fritesaardappelteler: zet uw compensatie van RVO niet op het spel!
aardappelteler compensatie Verschillende aardappeltelers laten ons weten dat zij op dit moment voorstellen ontvangen van hun verwerker(s) om de problemen met de levering van aardappels op te lossen. Ontvangt u ook zo’n voorstel? Neem dan direct contact op met uw acconavm adviseur en voorkom dat u de compensatie van de RVO op het spel zet.

Lees meer
Aardappeltelers opgelet: meld u aan voor een tegemoetkoming
tegemoetkoming aardappeltelers [Update 8 juni 2020: de aanvraagperiode voor deze regeling is verlengd. U kunt de regeling aanvragen tot en met 18 juni, voor 17.00 uur. Mogelijk wordt de Regeling Tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19 nog aangepast. Dit wordt momenteel onderzocht en is dus nog niet duidelijk.] Bent u teler van fritesaardappelen? En kunt u vanwege de coronacrisis uw aardappelen niet verkopen? Dan kunt u eenmalig een tegemoetkoming krijgen via de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19. Hoewel de regeling nog niet

Lees meer
Jonge landbouwer: Jong geleerd, jong gedaan
Jonge landbouwer Den Boer Niet iedereen is in de wieg gelegd om boer te worden. De 29-jarige Joeran wel. Het boeren zit hem in de genen en hij zit alweer bijna tien jaar in de maatschap met zijn ouders. Zijn specialiteit: pootaardappelen.

Lees meer<< terug naar overzicht