http://prinsjesdag%202022
Prinsjesdag 2022
Belastingplannen hebben zware impact op het ondernemersklimaat in Nederland. Dat is de conclusie die we trekken uit het belastingplan 2023. Wat betekent dit voor u? Onze fiscale adviseurs staan voor u klaar om u te ondersteunen. Daarnaast denken wij ook graag mee over andere niet fiscale maatregelen die u kunt nemen, denk aan subsidies, duurzaamheidsmaatregelen of strategische begeleiding.

Lees meer
Eindejaarstips 2021
Tip voor agro-ondernemers: overweeg een brede weersverzekering Het einde van 2021 nadert. Een jaar waarin bijna iedere ondernemer met grote uitdagingen is geconfronteerd. Ook al is dat voor iedereen anders. En nu kijken we met grote nieuwsgierigheid richting het nieuwe jaar. Want met een demissionair kabinet en weer nieuwe coronamaatregelen, blijven het onzekere tijden. Bekijk onze eindejaarstips en doe er uw voordeel mee!

Lees meer
Bedrijf kopen, bedrijf verkopen: wat komt er bij kijken?
Gaat u in de toekomst uw bedrijf verkopen of overdragen? Of gaat u juist een bedrijf kopen? Dan is het belangrijk om u vooraf goed te informeren. Bij koop en verkoop van een bedrijf komt veel kijken. U stapt in een omvangrijk traject met veel aspecten. Daarom vinden we een klik tussen adviseur en (ver)koper van groot belang. We werken bij acconavm graag multidisciplinair samen. Ook met uw accountmanager of eigen accountant, die uw onderneming goed kent.

Lees meer
Prinsjesdag 2021
Ondernemen is in deze tijd beslist een uitdaging. Ingegeven door wet- en regelgeving en urgente thema’s als coronacrisis, stikstof- en klimaatcrisis wordt de maatschappelijke druk op bedrijven steeds groter. Impactvolle onderwerpen die ongetwijfeld ook dit najaar de politieke en economische agenda zullen domineren en op Prinsjesdag 2021 aandacht krijgen. Wat heeft ons demissionaire kabinet ons voor plannen brengen? Hoe zijn de economische verwachtingen? Wat betekent dat voor u als ondernemer? Prinsjesdag 2021: Hét Ondernemerswebinar en de Nieuwsbrief Special Wilt u

Lees meer
Huurrecht
Huurt of verhuurt u als ondernemer een woonruimte en/of bedrijfsruimte? Dan krijgt u te maken met – soms complexe – wet- en regelgeving en belastingzaken. Onze Juridisch Adviseurs maken u wegwijs in het huren en verhuren van vastgoed. Met ondersteuning bij het opstellen van (ver)huurovereenkomsten, advies bij geschillen én slimme inzichten om (fiscaal) optimaal gebruik te maken van uw huurrecht.

Lees meer
Webinars: Ondernemen met focus op de toekomst
Ondernemen met focus op de toekomst: hoe vanzelfsprekend is dat? Als ondernemer in het mkb wilt u gericht zijn op de lange termijn. Continuïteit voor uw onderneming is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Welke strategische keuzes maakt u? Welke beslissingen op korte en lange termijn horen daarbij? Speciaal voor ondernemers in het mkb organiseert acconavm een webinarreeks. U ontdekt wat nu écht belangrijk is en hoe u uw veerkracht versterkt voor de toekomst. 

Lees meer
Webinars: Ondernemen met focus op de toekomst
samenwerken akkerbouw Als agrarisch ondernemer wilt u nu bewuste en strategische keuzes maken voor de toekomst. Tegelijk is dat niet altijd makkelijk, gezien de ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Speciaal voor agro-ondernemers organiseert acconavm een webinarreeks. U ontdekt wat nu écht belangrijk is en hoe u uw veerkracht versterkt voor de toekomst.

Lees meer
Aardappeldemodag 2020
Aardappeldemodag 2020 Op woensdag 19 augustus vond de tweejaarlijkse Aardappeldemodag plaats. Hierbij werd op een virtuele wijze groots uitgepakt met demonstraties, een bedrijvenmarkt, mechanisatiepark, lezingen en diverse andere activiteiten. Net als voorgaande edities was acconavm aanwezig op de Aardappeldemodag 2020. Was u er niet? Bezoek ons dan komende maanden online. De beurs is gewoon open. 

Lees meer
Ondernemen in coronatijd
Het zijn hectische tijden. Het coronavirus heeft ook het Nederlandse bedrijfsleven in haar greep. Overheidsmaatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben grote invloed op uw bedrijfsvoering. Ondernemen in coronatijd vraagt ook creativiteit. Hoe beperkt u de schade? Zijn er ook kansen? In dit kennisdossier verzamelen we relevante informatie om ondernemers bij te staan. Hebt u vragen? Vraag uw acconavm adviseur, we zijn er voor u.

Lees meer
Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)
WAB De Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB, is in aantocht. Aangezien de wet in januari 2020 ingaat, kan dat dit jaar al gevolgen voor uw onderneming hebben. Er komen diverse veranderingen aan, onder andere in de ketenregeling, de transitievergoeding en de werkwijze met oproepkrachten. Belangrijk om nu al rekening mee te houden.

Lees meer