http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Zzp’er: wel / geen dienstbetrekking? Voorlopig geen handhaving

Zzp’er: wel / geen dienstbetrekking? Voorlopig geen handhaving

werken in teamverband

Bent u zzp’er of werkt u met een zzp’er? Dan wijzen we u er graag op dat er voorlopig géén wijzigingen aankomen voor de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Op grond van deze wet wordt bepaald of de opdrachtrelatie wel of niet wordt gezien als een dienstbetrekking. Is er sprake van een dienstbetrekking, dan moeten er loonbelasting en werknemerspremies worden afgedragen.

De Wet DBA staat al langer ‘op de tocht’, in afwachting van nieuwe wetgeving. Maar voorlopig verandert er dus niets. Het handhavingsmoratorium stond oorspronkelijk gepland tot 1 oktober 2021, maar dit wordt uitgesteld. Dit betekent dat de Belastingdienst voorlopig wel blijft controleren, maar alleen handhaaft bij duidelijke gevallen van misbruik en kwaadwillendheid.

Check uw relatie met uw zzp‘ers

Dat neemt niet weg dat het verstandig is om stil te staan bij uw werk als zzp’er of relatie met een zzp’er. Dit geldt ook voor directeuren-minderheidsaandeelhouders van een bv en voor werkverbanden met familieleden. Weet u zeker dat u uw premieplicht goed hebt geregeld? Het is wijs om dit uit te zoeken. Onze acconavm adviseurs werkgeversservice en de arbeidsjuristen kunnen u hierbij helpen. Zo voorkomt u vervelende premienavorderingen of dat u onnodig loonbelasting en premie betaalt. Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht