Zo ga je zonder stress op vakantie

zonder stress op vakantie

Niets is zo vervelend om met een gevoel van stress op vakantie te gaan. Je hebt het vaak nog erg druk met allerlei werkzaamheden voor je onderneming. Je vraagt je daarom af hoe je dit gaat doen als je een paar weken weg bent. Wij hebben 5 tips op een rij gezet, zodat je zonder stress je werk kunt achterlaten en kunt genieten van een welverdiende vakantie.

Tip 1: Maak een planning

Ga na welke projecten en opdrachten je voor je vakantie nog moet afronden. Stel hierbij prioriteiten. Kunnen bepaalde zaken nog even wachten? Pak deze dan na je vakantie op en geef projecten met een deadline voorrang. Begin ook tijdig met het afwerken van je taken en projecten, zodat je niet op het allerlaatste moment nog van alles moet doen.

Tip 2: Maak een to-do-lijst voor na je vakantie

Maak alvast een to-do-lijst met daarop de belangrijkste projecten en werkzaamheden die je na je vakantie wilt oppakken. Ook hierin kun je prioriteiten stellen. Reserveer verder genoeg tijd voor het doornemen van je mailbox na je vakantie.

Tip 3: Informeer werkrelaties dat je afwezig bent

Laat je klanten en andere werkrelaties weten wanneer je met vakantie bent en hoe lang. Stel als je weggaat een out-of-office-reply in. Geef hierin, indien van toepassing, ook aan bij wie mensen terecht kunnen voor dringende vragen.

Tip 4: Opgeruimd staat netjes

Zorg ervoor dat je alles opgeruimd achter laat wanneer je op vakantie gaat. Ruim je bureau en papierwerk op en zorg er voor dat je mailbox en digitale documenten netjes geordend zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat het in je hoofd ook een stuk rustiger is.

Tip 5: Laat je laptop en smartphone voor wat het is

Heb je eenmaal vakantie, gun dan ook je laptop en (werk)smartphone rust. Laat ze thuis als je op vakantie gaat. Als dat geen optie is, bekijk dan alleen je e-mail op gezette tijden en laat mensen zoveel mogelijk je voicemail inspreken. Het is goed om in je vakantie zo goed mogelijk los te komen van je werk, zodat je optimaal kunt genieten van een welverdiende vakantie.

Wij wensen je een prettige vakantie!

Dit is een artikel van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht