“Zodra ik cijfers zag, haakte ik af”

Ondernemen met een beetje hulp

De 19 jaar jonge Kristy Blom uit Vaals is ondanks haar jonge leeftijd al een jaar zelfstandig onderneemster en dat bevalt haar prima. ‘‘Ik zou echt niet meer voor een baas kunnen werken’’, zegt de eigenaresse van The Healthy Nuts Store. Bij het ondernemen komt meer kijken dan alleen noten verkopen. Daarom is ze erg blij dat ze op het gebied van administratie hulp krijgt van haar accountant.

Kristy komt uit een echte ondernemersfamilie en heeft een jaar geleden het bedrijf van haar moeder overgenomen. Onder de naam Healthy Nuts verkoopt ze noten en zuidvruchten op markten en bezorgt ze op bestelling ook thuis. ‘‘Op de lagere school wou ik eigenlijk het leger in. Maar toen ik steeds vaker op zaterdag met mijn moeder meeging om te helpen op de markt wist ik dat ik ook wou gaan ondernemen. Ik kon niet wachten om haar bedrijf over te nemen’’ vertelt Kristy.

Ambitie

Ze mag dan pas 19 zijn, Kristy is zeer ambitieus. ‘‘Ik wil groeien met mijn bedrijf’’, vertelt ze. ‘‘Toen ik het bedrijf overnam, besloot ik ook kaas te gaan verkopen en dat gaat ontzettend goed. Met mijn prijs zit ik net onder het gemiddelde, maar ik heb wel een exclusief assortiment. Zo verkoop ik, in tegenstelling tot mijn concurrenten, buitenlandse kaas. Mijn klanten komen dan ook vaak naar mijn kraam voor een bepaald product. Gelukkig kopen ze door mijn aantrekkelijke prijzen vaak meer dan één product. Dat is precies mijn bedoeling.”

Boekhouding

Het ondernemen gaat Kristy goed af, maar van administratie heeft zij geen kaas gegeten. ‘‘Zodra ik cijfers zag haakte ik af, omdat het mij totaal niet interesseerde. Gelukkig heeft mijn moeder mij in het begin kunnen helpen, maar al snel vond ik dat het tijd was om een accountant te zoeken voor wat ondersteuning”.

‘‘Voor ik terechtkwam bij mijn huidige boekhouder van Accon avm, had ik contact met een ander. Hij kwam opschepperig over en dat gaf mij geen fijn gevoel. Dit heeft mij doen beslissen niet met hem in zee te gaan.’’  Kristy is erg blij met deze beslissing, want bij haar huidige accountant zit dit gevoel wel goed. ‘‘Hij heeft echt het beste met mij voor en is niet alleen maar geïnteresseerd in cijfertjes. Wij hebben regelmatig mailcontact waarin hij vraagt hoe het met mijn bedrijf gaat, waardoor ik met vertrouwen een deel van mijn administratie aan hem uitbesteed.’’

‘‘Het hebben van een boekhouder neemt veel werk uit handen’’, zegt Kristy. Ze raadt het dan ook iedere zelfstandige aan om (een deel) van de boekhouding uit te besteden. ‘‘Wanneer mijn bedrijf nog groter wordt, besteed ik de boekhouding mogelijk volledig aan hem uit. Maar voor nu doe ik mijn btw-aangifte nog zelf.”

Dit is een bericht van Acconline

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht