Zo krijg je opdrachten als zzp’er!

opdrachten zzp'er

Je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en je hebt papieren ondertekend. Je bent officieel zzp’er! Maar nu begint het echte werk pas. Je start namelijk met je zoektocht naar opdrachten. Dit is vooral voor beginnende zzp’ers lastig. Wij geven je tips voor het vinden van opdrachten.

Wat wil je uitstralen?

Het is belangrijk dat je eerst goed naar jezelf kijkt, voordat je zoektocht naar opdrachten kan beginnen. Wie ben je? Wat wil je met je bedrijf uitstralen? Heb je alles goed geregeld? Als je dit voor jezelf duidelijk hebt, laat je een goede indruk achter bij (potentiële) opdrachtgevers en is de kans groter dat je nog een keer een opdracht krijgt.

Zorg in ieder geval voor:

  • Een duidelijke CV. Vermeld je ervaringen, zodat opdrachtgevers hier inzicht in hebben.
  • Een heldere identiteit. Weet wie je bent en wat je uit wilt stralen. Kies opdrachten die aansluiten bij jouw identiteit.
  • Een Modelovereenkomst (voorheen Verklaring Arbeidsrelatie). Je geeft door middel van een Modelovereenkomst duidelijkheid over je fiscale status. Lees meer over de Wet DBA, opvolger van de VAR.

Ga online

Zorg er voor dat je online goed te vinden bent voor opdrachtgevers. Maak een profielen aan op social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter en zorg voor een eigen website. Het is belangrijk dat je je online goed profileert en je identiteit zichtbaar is. Denk ook aan een digitaal portfolio en plaats enkele referenties. Potentiële opdrachtgevers krijgen zo een goed beeld van jou en je kwaliteiten.

Wanneer je niet wilt wachten totdat een opdrachtgever jou vindt, dan kun je ook zelf actief op zoek gaan naar opdrachtgevers. Dit kun je bijvoorbeeld doen op online platforms. Je kunt als zzp’er gemakkelijk reageren op opdrachten die geplaatst zijn door een offerte uit te brengen. De opdrachtgever neemt contact met jou op als jij gekozen wordt. Een gemakkelijke manier dus om aan opdrachten te komen!

Netwerk

Naast je online zoektocht is je eigen netwerk minstens zo belangrijk voor het verkrijgen van opdrachten. Laat mensen in je omgeving weten wat je doet en wat je zoekt. Gebruik ook het netwerk van je netwerk. Je kunt tevens naar netwerkbijeenkomsten en -borrels gaan om mensen te ontmoeten. Wie weet sleep jij daar wel een mooie opdracht binnen!

Dit is een bericht van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht