Zo blijf je gezond als ondernemer!

gezond

Als ondernemer ben je druk met je eigen onderneming. Letten op je gezondheid schiet er dan vaak bij in, terwijl dit toch erg belangrijk is. Wij geven je tips hoe je, zonder er teveel tijd aan kwijt te zijn, toch kunt letten op je gezondheid.

Werk staand

Waarschijnlijk weet je wel dat lang zitten slecht voor je is. Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen langdurig zitten, zij meer dan 2 keer zoveel kans hebben op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten hebben. Kortom; genoeg redenen om vaker te staan en minder te zitten! Dit kun je ook onder werktijd doen. Ga bijvoorbeeld eens staand telefoneren, schaf een sta-bureau aan en beantwoord je e-mails staand. Als vuistregel kun je hanteren om het zitten één keer per half uur te onderbreken door even kort te staan of te lopen. Wist je dat als je staat, je hart ongeveer 10 keer zoveel bloed rond door je lichaam pompt als dat je zit? Afhankelijk van je gewicht, verbrand je per uur zo’n 50 calorieën extra! Dat is mooi meegenomen, toch?

Gezonde voeding

Let op wat je eet. Laat die lekkere snacks of gemakkelijke opwarmmaaltijden wat vaker staan en kies voor vers en gevarieerd eten. Wanneer je gezond eet, verhoogt dit je productiviteit en je weerstand.

Train thuis

Heb je het zo druk dat je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan? Train dan thuis! Je kunt thuis meer doen dan je denkt. Plan een paar keer per week een half uurtje in om wat oefeningen te doen, al dan niet met gewichten.

Ontstressen

Zorg ervoor dat je werk en privé gescheiden houdt en plan genoeg vrije tijd voor jezelf (en je gezin) in. Kies bijvoorbeeld een vaste avond per week waarop jij een ontspannende activiteit gaat doen. Het is goed om dan even afstand te doen van je mobiele telefoon en laptop, om je zo even van de buitenwereld te kunnen afsluiten en tot rust te komen. Ontstressen is cruciaal om langer gezond te blijven!

Dit is een bericht van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht