Zo benut je de komkommertijd goed!

Komkommertijd

Het is zomer! Dat betekent geen files, weinig interessant nieuws en mensen die op vakantie zijn. De meeste mensen doen het in de zomer even wat rustiger aan. De kans is groot dat het in jouw bedrijf ook een stuk rustiger is. Wij geven je tips om de komkommertijd goed te benutten.

De zomer is een ideale periode om projecten op te pakken waar je normaalgesproken weinig tijd voor hebt, maar die wél belangrijk zijn voor je onderneming.

Social media

Bekijk je social media kanalen eens kritisch. Haal je er wel uit wat er in zit? Misschien moet je je social media strategie weer eens aanscherpen of updaten. Geef je social media kanalen ook eens een nieuwe look, door bijvoorbeeld de header of profielfoto te veranderen.

Content

Werk aan je content. Ga bijvoorbeeld alvast een aantal artikelen of blogs schrijven. Experimenteer eens met nieuwe manieren van content, zoals het maken van een vlog of video. Maak een planning van je content in de contentkalender. Kijk ook naar content die je in het verleden als eens gedeeld hebt. Misschien kun je dit herschrijven of updaten en weer nieuw leven in blazen. Zeker in tijden van weinig interessant nieuws, kan dit een goede uitkomst zijn!

Evaluatie

We zitten alweer over de helft van 2017. Een goed moment om eens terug te blikken op het afgelopen half jaar. Hoe staat het ervoor met je doelen die je aan het begin van het jaar hebt opgesteld? Zit je nog op de juiste koers of moet er bijgeschaafd worden? Ook kun je de dagelijkse gang van zaken in je onderneming eens onder de loep nemen. Misschien valt hier nog wel winst te behalen.

Leer wat nieuws

Ontwikkel jezelf en je onderneming door bijvoorbeeld cursussen of webinars te volgen over relevante onderwerpen in jouw vakgebied. Of lees inspirerende boeken. Je kunt je ook verdiepen in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing. Ken je bijvoorbeeld Google Posts al? Dit is een nieuwe functionaliteit waardoor jouw content direct in de zoekresultaten van Google wordt gepubliceerd.

Er zijn natuurlijk nog genoeg andere projecten te bedenken waar jij je in de zomer mee bezig kunt houden. Zoals achterstallig onderhoud in de zaak, het opzetten van aantrekkelijke zomeracties voor je klanten, het vernieuwen van je website en ga zo maar door.

Besteed je tijd in deze rustige periode in ieder geval nuttig, zodat jouw onderneming klaar is voor de rest van het jaar!

Dit is een bericht van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht