Zo begeleidt Accon avm u bij een verkooptraject

Van het opstellen van een informatiememorandum tot de koopovereenkomst: accon■avm kan u hierin begeleiden.

Denkt u na over de verkoop van uw onderneming? De specialisten van Team corporate finance van acconavm kunnen u hierin begeleiden. Graag laat ik u zien wat er bij zo’n verkooptraject komt kijken en hoe wij dit aanpakken. Ook wijs ik u op onze whitepaper, met meer verdiepende informatie over de verschillende typen kopers.

Multidisciplinaire aanpak

Bij de verkoop van een onderneming komt veel kijken. Het Team corporate finance werkt dan ook altijd samen met specialisten van andere disciplines, zoals accountancy en juridisch advies. Ook trekken we samen op met uw accountmanager (van acconavm of een andere organisatie). Deze vertrouwenspersoon kent u en uw bedrijf immers door en door.

We beginnen altijd met een kennismaking en enkele verdiepende gesprekken, voordat we aan de slag gaan. Een verkooptraject is immers niet uitsluitend een zakelijke transactie, er is ook aandacht voor de persoonlijke aspecten van het traject.

Informatiememorandum

Hoe gaan we vervolgens te werk? Eerst stellen we een informatiememorandum op, ook wel een verkoopmemorandum genoemd. Met dit document geeft u een gedegen beeld van uw onderneming. Alle informatie over klanten en personeel is geanonimiseerd. De potentiële koper bepaalt in eerste instantie op basis van het informatiememorandum of de propositie interessant genoeg is. Een sterk informatiememorandum is dus essentieel.

Potentiële kopers

Vervolgens stellen we een longlist op van potentiële kopers. Deze lijst bestaat uit financiële partijen (zoals investeringsmaatschappijen en private equity) en strategische partijen (zoals concurrenten en partijen met gelieerde activiteiten). Op die lijst plaatsen we bijvoorbeeld partijen die u zelf noemt als interessante kopers, maar ook mogelijke connecties van acconavm.

Wij beschikken namelijk over een breed netwerk van interessante bedrijven. Het komt regelmatig voor dat een ondernemer via acconavm een interessante koper vindt. Samen met u zoeken we naar de perfecte match. Waarbij we de potentiële kopers anoniem benaderen. Zij ontvangen het informatiememorandum na het tekenen van een geheimhoudingsverklaring.

Vervolggesprekken

Is er een mogelijke match? Dan gaan we daarmee in overleg, samen met u. Vervolgens kan de potentiële koper een indicatieve bieding uitbrengen. Daarna kijken we samen met u welk aanbod voor u het meest aantrekkelijk is. Een goede klik, snelheid van handelen en uiteraard de hoogte van de bieding spelen hierin mee. Vervolgens gaan wij de onderhandelingen aan om een optimaal verkoopresultaat voor u te bereiken.

Juridische ondersteuning bij een verkooptraject

Zegt u ‘ja’ tegen een aanbod van een van de potentiële kopers? Dan wordt de bieding geformaliseerd in een intentieovereenkomst. De juristen van acconavm beoordelen de intentieovereenkomst en laten eventuele belangrijke wijzigingen doorvoeren. Vervolgens beoordelen zij – samen met Team corporate finance – de koopovereenkomst en overige transactiedocumentatie. Waar nodig voeren ze wijzigingen door. Zo zorgen we ervoor dat u juridisch sterk staat.

Alle kennis in huis

Als u uw verkooptraject door acconavm laat begeleiden, profiteert u van een groot kennisnetwerk aan specialisten. Het Team corporate finance schakelt desgewenst ook belastingadviseurs in, zodat we uw fiscale mogelijkheden optimaal benutten. Zo bieden we full-service dienstverlening, waarbij u blijft vertrouwen op uw vaste contactpersoon.

Whitepaper: strategische versus financiële koper

Om de perfecte match te maken, is het ook verhelderend u te verdiepen in de beweegredenen van verschillende typen kopers. Hierover vertellen we u meer in de whitepaper, die u kosteloos kunt downloaden via onderstaande button.

Wat zijn uw kansen voor de toekomst?

Overweegt u om uw onderneming te verkopen? Staat de volgende generatie te trappelen? Of wilt u groeien? Mijn collega’s en ik van Team corporate finance staan u bij in elke fase van het ondernemerschap. Ga vrijblijvend met ons in gesprek om uw kansen te ontdekken. Neem contact op met mij via 06 – 20 46 07 81 of c.stolk@acconavm.nl. Samen brengen we u en uw onderneming verder, met focus op de toekomst.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Vind de juiste koper voor uw bedrijf - whitepaper augustus 2021.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Coen Stolk Adviseur Corporate Finance accon avm
Coen Stolk (Adviseur Corporate Finance)
Coen Stolk werkt sinds 2017 binnen het accon■avm-team Corporate Finance. Hij ondersteunt klanten graag bij aan- en verkoop, waardecreatie en het uitvoeren van waarderingen en transactiegerelateerde boekenonderzoeken. Vanuit zijn bedrijfseconomische achtergrond zorgt Coen ervoor dat ondernemers elke dag een stap vooruit zetten. Zodat ze hun uiteindelijke doel bereiken: meer ruimte voor ondernemen.


<< terug naar overzicht