Zakelijke en privékilometers met de auto van de zaak

auto van de zaak

Heb je een auto van de zaak en combineer je dat wel eens met een privévakantie? Hoe zit het dan met privé en zakelijk? Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft onlangs in een uitspraak nogmaals de regels uitgelegd.

Wat was de situatie?

Een directeur-grootaandeelhouder (dga) van een handelsbedrijf in de verpakkingsindustrie had een auto van de zaak. Hij rijdt minder dan 500 kilometer per jaar privé met de auto. Hij kreeg daardoor geen fiscale bijtelling.

De dga had een skivakantie gepland in Oostenrijk. Daarna regelde hij een zakelijke afspraak tijdens die vakantie in Oostenrijk op ongeveer 60 kilometer van het vakantieverblijf. De dga was in de veronderstelling dat alleen de extra kilometers die hij moest maken van het kantooradres naar zijn vakantieverblijf privékilometers waren. De reis naar Oostenrijk zou dan onder de noemer zakelijke reizen vallen. De inspecteur en later de rechter dachten hier echter anders over waardoor de zakelijke kilometers opeens privékilometers werden. Het gevolg hiervan was dat hij meer dan 500 privékilometers op jaarbasis had gereden met de auto van de zaak met alle gevolgen van dien. Hallo fiscale bijtelling!

Whitepaper

Onze grote broer acconavm heeft een whitepaper opgesteld waar dieper ingegaan wordt op de regels met betrekking tot zakelijke en privékilometers. Je kunt de whitepaper kosteloos downloaden via onderstaande button.

Dit is een bericht van Acconline

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Zakelijke of prive kilometers wat zijn de regels whitepaper - december 2016.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Deze gegevens worden verwerkt in ons CRM-systeem en worden vertrouwelijk behandeld. Uw gegevens worden enkel voor interne doeleinden gebruikt en zijn alleen inzichtelijk voor medewerkers die hier bij moeten kunnen, voor de juiste afhandeling en opvolging van uw aanvraag. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan ons privacystatement.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht