http://coronadossier

Wijziging en verduidelijking op NOW 1.0

Op 20 mei zijn er aanpassingen op de huidige NOW-regeling gedaan. Kwam u eerder niet in aanmerking voor deze subsidie? Met de aanpassingen mogelijk wel. U kunt nog aanvragen tot en met 5 juni 2020.

Aanpassing voor seizoensgebonden bedrijven

Voor het bepalen van de maximale loonsom wordt ook in NOW 1.0 de maand maart als uitgangspunt genomen in plaats van de maand januari, maar alleen als de loonsom in de maanden maart-mei hoger is dan de loonsom in januari-maart. Dit is van belang voor seizoensgebonden bedrijven en geldt automatisch voor alle werkgevers met een hogere gemiddelde loonsom in de periode maart tot en met mei dan in de maand januari.

Accountantsverklaring meer duidelijk

Ten slotte nog een verduidelijking: het kabinet had eerder besloten om bij het definitief vaststellen van de NOW-subsidie in sommige gevallen een accountantsverklaring verplicht te stellen. Om te bepalen voor welke organisaties dat van toepassing is, zijn nu een aantal grenzen vastgesteld. Wilt u weten of er een accountantsverklaring nodig is voor de door u ingediende NOW-aanvraag? Neem dan contact op met uw acconavm accountmanager.

In het artikel: Alles wat u moet weten over de NOW, staan de belangrijkste punten op een rij.

Ook is op 20 mei de vervolgregeling aangekondigd: de NOW 2.0. Deze wordt momenteel behandeld in de Tweede Kamer.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht