http://Wat%20is%20nu%20echt%20belangrijk

Werkkostenregeling: voorkom 80 procent eindheffing

Werkkostenregeling

In 2020 mag u drie procent over de eerste 400.000 euro loon belastingvrij onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling. In 2021 gaat het percentage weer omlaag. Is uw vrije ruimte optimaal benut?

De werkkostenregeling 2020 wordt verwerkt in de loonaangifte begin 2021. Daarvoor is het belangrijk dat u in de financiële administratie ALLE vergoedingen en verstrekkingen van kerstpakket tot thuiswerkplek ‘aanwijst’ aan de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR).

Pas dan kunt u gebruikmaken van de lucratieve WKR dit jaar.

De Belastingdienst heeft aangekondigd hierop te gaan controleren. Is het aanwijzen niet schriftelijk vastgelegd, dan kan een naheffingsaanslag volgen.

Vrije ruimte in 2021 omlaag

Voor 2021 wijzigt de vrije ruimte voor de WKR naar 1,7 procent voor de eerste 400.000 euro van uw loonsom; daarboven wordt het percentage 1,18 procent.

De WKR is een complexe regeling. Hebt u behoefte aan een algemene check op de WKR? Maak dan nog dit jaar een afspraak met uw adviseur werkgeversservice. Voorkom daarmee, als het even kan, 80 procent eindheffing of maak nog gebruik van de vrije ruimte voor fiscaal vriendelijk belonen.

Meer lezen over de werkkostenregeling in 2020? Lees de tips van adviseur Alexander van Kleij.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht