Welkom Berichtenbox

berichtenbox belastingdienst

Vaarwel blauwe envelop

De Belastingdienst stuurt steeds meer post digitaal naar uw Berichtenbox. De Wet elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst is op 1 november 2015 in werking getreden. De Berichtenbox moet u zelf activeren.

Berichtenbox activeren

Om op termijn alle aanslagen en berichten te blijven ontvangen, dient u de Berichtenbox op MijnOverheid te activeren. In uw Berichtenbox kunt u ook aanvinken dat u van andere instanties de post digitaal wenst te ontvangen, bijvoorbeeld van:

  • de SVB (berichten omtrent AOW of kinderbijslag);
  • RDW (herinnering verlopen APK);
  • UWV;
  • en steeds meer gemeenten (herinnering verlopen rijbewijs of reisdocument).

U ontvangt een e-mail wanneer er een nieuw bericht in uw Berichtenbox is geplaatst.

Overgang naar digitaal

De bedoeling was om alle berichten over de toeslagen alleen nog maar digitaal naar u toe te zenden. Staatssecretaris Wiebes heeft in december echter toegezegd dat de definitieve beschikkingen van de toeslagen het eerste half jaar van 2016 nog op papier naar de belastingplichtigen worden gestuurd. De komende vijf tot zeven jaar zal de Belastingdienst ook alle aanslagen en berichten met betrekking tot de aangifte alleen nog digitaal verzenden. Ook bezwaren en boetes worden straks online behandeld.

Uitzonderingen en maatwerk

Overigens blijven sommige mensen hun post van de Belastingdienst op papier ontvangen. Hierbij valt te denken aan kinderen jonger dan 14 jaar of nabestaanden die belasting- en toeslagzaken moeten regelen voor een overledene. Ook heeft staatssecretaris Wiebes toegezegd dat er maatwerk mogelijk blijft voor bepaalde belastingplichtigen, bijvoorbeeld mensen die geen toegang hebben tot internet of een pc.

Hebt u vragen over het activeren van uw Berichtenbox? Raadpleeg uw acconavm adviseur via onderstaand formulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht