Welke vakantiekrachten zet u in deze zomer?

vakantiekrachten

Iedere zomer is het weer een uitdaging: vakantiekrachten inzetten. Medewerkers gaan op vakantie en voor sommige bedrijven is het de drukste periode van het jaar. Bij het aanstellen van vakantiekrachten is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden met bijbehorende regels en aandachtspunten.

In dienst nemen of extern inhuren

Er zijn verschillende mogelijkheden om tijdelijk personeel aan te stellen.

  • U kunt er voor kiezen om de vakantiekracht zelf in dienst te nemen via een voorovereenkomst, een contract voor bepaalde tijd, een 0-urencontract of een min-max contract. Aan iedere vorm zitten voor- en nadelen. Wat past het beste bij u en uw onderneming?
  • U kunt er ook voor kiezen om de tijdelijke krachten extern in te huren. Dan is het  belangrijk dat u weet met wie u zaken doet, zodat u ervan verzekerd bent dat loonbelasting en sociale premies goed afgedragen worden. Anders krijgt u de rekening hiervoor nog een keer gepresenteerd.

Wist u dat ook voor vakantiekrachten de gewone regels van het arbeidsrecht van toepassing zijn?

Whitepaper: vakantiekrachten 2019

In deze whitepaper praten we u bij over de regels zoals die op dit moment van toepassing zijn. We gaan dieper in op de diverse contractvormen en geven u tips waar u op moet letten als u extern personeel inhuurt.

Binnen een aantal cao’s, waaronder de cao’s Glastuinbouw en Open Teelten, is er voor seizoenswerk een uitzondering gemaakt op de ketenregeling van de Wet Werk en Zekerheid. Ook voor seizoenswerk binnen de recreatiesector zijn er een aantal cao-uitzonderingen van toepassing. Hiermee krijgt u, vergeleken met de wet, ruimere mogelijkheden voor een flexibele inzet van personeel.

Verder gaan we in op de overige rechten van vakantiekrachten en vragen we uw aandacht voor de nieuwe arbeidswetgeving die voor 2020 op stapel staat, de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Deze WAB brengt onder andere wijzigingen met zich mee voor oproepcontracten, de ketenregeling, de transitievergoeding en de WW-premie. Wat u in 2019 met uw arbeidscontracten doet, kan invloed hebben op de situatie in 2020. Onze adviseurs informeren u graag over deze veranderingen.

U vraagt de whitepaper Vakantiekrachten 2019 kosteloos aan via onderstaand formulier. Wilt u advies ten aanzien van tijdelijk personeel in de zomerperiode? Dan kun u ook rechtstreeks contact opnemen bij uw adviseur werkgeversservice of mailen naar juristen@acconavm.nl voor onze juridisch adviseurs. Wij brengen u en uw onderneming verder met focus op de toekomst!

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Vakantiekrachten 2019 whitepaper - juni 2019.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht