Webshops en omzetbelasting

Levert u diensten aan een particulier op het gebied van telecommunicatie-, omroep- en electronische diensten? Dan gelden voor u vanaf dit jaar nieuwe regels in de omzetbelasting. Levert u goederen en/of diensten aan ondernemers, dan hoeft u niet verder te lezen. Voor u verandert namelijk niets.

De wijziging in de btw-wetgeving geldt dus voor ondernemers die diensten aan particulieren leveren op het gebied van telecommunicatie-, omroep- en electronische diensten.

Hoogte van de omzetbelasting

De Europese Unie heeft namelijk besloten dat u, voor de bepaling van de hoogte van de omzetbelasting, aan moet sluiten bij het land waar de particulier woont. Dat betekent dat u met 28 verschillende btw-tarieven te maken kunt krijgen. Die tarieven variëren van 17% in Luxemburg tot 27% in Hongarije. Voor uw winstmarge kan deze regeling derhalve grote gevolgen hebben, wanneer u aan particulieren in het buitenland levert.

Waar aangifte omzetbelasting

Een ander punt is waar u de verschuldigde omzetbelasting aan moet geven. Dat kunt u zo regelen dat u dat allemaal in één land aan mag geven. Dat dient u echter wel te doen op basis van de omzetbelasting die u in rekening hebt gebracht.

Het kan veel simpeler

Onze btw-specialisten kunnen zorgen voor de benodigde registratie om de verschuldigde btw in één land aan te geven.

Whitepaper

In de whitepaper Telecommunicatie aan particulieren vertellen we u meer over de soort bedrijven en diensten waarop deze wet betrekking heeft en welke aandachtspunten daarbij gelden. U kunt de whitepaper kosteloos downloaden. Uiteraard zijn de btw-specialisten graag bereid u hierin te adviseren.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Telecommunicatie aan particulieren Whitepaper - februari 2015.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht