WBSO en RDA uiterlijk 31 maart doorgeven aan RVO

Hebt u in 2014 gebruik gemaakt van innovatie met behulp van de WBSO en RDA? Denk er dan aan dat u voor 1 april de gerealiseerde uren en eventuele kosten en uitgaven doorgeeft aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. (RVO.nl) Vraag uw adviseur om hulp.

Voorkom een boete voor WBSO en RDA

Bij te laat doorgeven, riskeert u een boete. Doet u helemaal geen mededeling dan wordt uw S&O-verklaring en RDA-beschikking op € 0,- gesteld. RVO gaat er dan vanuit u helemaal geen uren voor Speur- en Ontwikkelingswerk hebt verricht. Bovendien volgt ook nog een boete.

S&O-verklaring

Beschikt u over een S&O verklaring, dan bent u verplicht om binnen 3 maanden na afloop van ht kalenderjaar uw gerealiseerde S&O-uren te melden. U meldt de bestede uren per verklaring. Zijn er meerdere projecten binnen één S&O-verklaring, dan kunt u binnen deze verklaring schuiven met bestede uren, mocht dit nodig zijn.

RDA-beschikking

Maakt u ook gebruik van de RDA op basis van de kosten en uitgaven, dan moet u ook de gerealiseerde kosten en uitgaven aan RVO.nl doorgeven. Hebt u een RDA-beschikking op basis van forfait? Dan hoeft u alleen de gerealiseerde S&O-uren te melden. Zorg er tevens voor dat u zoveel mogelijk projectinformatie bij de urenadministratie aanwezig heeft ter onderbouwing van de S&O werkzaamheden.

U moet de mededeling indienen via het eLoket van RVO.nl. Daar staat ook hoe u kunt inloggen. Ook via acconavm is er een mogelijkheid om een mededeling te doen. Neemt u dan wel snel contact op met uw accountmanager.

Lees ook ons artikel: Vraag tijdig WBSO RDA aan.

Over de verandering met ingang van 2016, bekijkt u de video op acconavmtv: Innovatie faciliteiten

 

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht