Wat maakt jou als ondernemer echt gelukkig?

Gelukkig

Onlangs ben je vol energie gestart als zelfstandig ondernemer. Een spannende periode waarin veel dingen op je afkomen. Het is dan belangrijk om prioriteiten te stellen en aandacht te besteden aan dingen die er voor jou echt toe doen. Hoe? Dat vertel ik je graag.

Als je een eigen onderneming start, moet je aan veel dingen denken. Bijvoorbeeld het schrijven van een ondernemingsplan, je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het aanvragen van een btw-nummer. Ook moet je nadenken over zaken als verzekeringen, financiering en de fiscale inrichting van je onderneming.

Terwijl je hier allemaal mee bezig bent, wil je beginnen met je nieuwe onderneming. Je wil starten met het verkopen van producten of diensten. Je wil misschien wel de markt veroveren, omdat jij zo zeker bent dat je het perfecte product of de perfecte dienst hebt.

Door alles wat erbij komt kijken, kan het nogal eens voelen alsof je door de bomen het bos niet meer ziet. Alle verplichtingen kosten veel tijd en veel energie.

Je kunt het ook zo bekijken

Ik heb een grote pot voor me staan en ik vul deze met golfballen. Als ik je vraag of de pot vol is, dan antwoord je met JA.

Vervolgens pak ik een doos met kiezelstenen en kiep deze bij de golfballen. Als ik je nu vraag of de pot vol is dan antwoord je met JA.

Vervolgens pak ik een bakje met zand en voeg deze bij de golfballen en de kiezelstenen. Als ik je nu vraag of de pot vol is dan antwoord je wederom met JA.

Als laatste pak ik een bakje koffie en giet deze leeg in de pot, de koffie verdwijnt in de pot en vult de lege ruimte tussen het zand.

De pot waar ik het hier over heb kun je zien als je eigen leven.

  • De golfballen zijn de belangrijkste dingen in het leven: je familie, je kinderen, je geloof, je gezondheid en je passies. Jouw onderneming is één van je passies.
  • De kiezelstenen zijn de andere dingen die ertoe doen: je huis, je auto, de administratie van de onderneming, de verzekeringen van de onderneming etc.
  • Het zand is al het andere, de kleine dingen in het leven.

Als je het zand als eerste in de pot doet, dan is er geen plek meer voor de kiezelstenen of voor de golfballen. Datzelfde geldt ook voor je eigen leven. Als je al je tijd en energie aan de kleine dingen besteedt, dan heb je geen ruimte meer voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn.

Besteed daarom aandacht aan de dingen die essentieel zijn voor je geluk en voor het slagen van jouw onderneming!

Wij regelen de kiezelstenen

De golfballen zijn de zaken waar je als ondernemer energie uit haalt en waar je goed in bent. Natuurlijk hou jij je daar het liefste mee bezig. Gelukkig zijn er partijen die jou ontzorgen. Wij kunnen je helpen om zaken te regelen waar jij je als ondernemer liever niet of minder mee bezig houdt, zoals de administratie. Dus houd jij je bezig met de golfballen, dan regelen wij de kiezelstenen. Neem hiervoor contact met ons op via servicedesk@acconline.nl of bel naar 088 664 49 99.

Dit is een bericht van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht