Voorlopige aanslag Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting 2018

Voorlopige aanslag 2018

Ondernemingen die vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting afdragen, ontvangen in principe begin van het jaar een voorlopige aanslag van de Belastingdienst  Dit is een beschikking waarin een schatting van de te betalen inkomsten- of vennootschapsbelasting over een jaar wordt gemaakt. Het geschatte bedrag aan te betalen belasting wordt verspreid over het belastingjaar. Betaald u de aanslag over 2018 ineens en vóór 1 maart? Dan krijgt u mogelijk een kleine betalingskorting. Het is aan te raden om halverwege het jaar te bekijken of de schatting van de te betalen inkomsten- en/of vennootschapsbelasting overeenkomt met de te verwachten omzet. De berekening van de te betalen belasting is gebaseerd op de inkomsten van het belastingjaar 2017 of 2016.  Later zal een definitieve berekening volgen op basis van de werkelijk behaalde inkomsten.

Als u verwacht meer of minder winst te behalen dan in de voorlopige aanslag door de Nederlandse Belastingdienst is geschat, kunt u een correctie aanvragen op de voorlopige aanslag. Als u géén voorlopige aanslag hebt gekregen kunnen wij deze ook voor u aanvragen bij de Nederlandse belastingdienst.

Voorlopge aanslag 2017

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om nog een voorlopige aanslag over 2017 aan te vragen. Door de verschuldigde belasting over 2017 alvast door middel van een voorlopige aanslag te betalen vóór 1 juli 2018, voorkomt u een heffingsrente van acht procent die u verschuldigd bent over de te betalen belasting vanaf 1 juli 2018.

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een voorlopige aanslag en/of het besparen van heffingsrente voor uw onderneming? Neem dan contact op met uw acconavm adviseur of stuur een mail naar international@acconavm.nl.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht