Vliegende omzet – VET Schroeder Tollisan, Kerkrade

Schroeder Tollisan

De Belgische dierenarts Dr. Vincent Schroeder -gespecialiseerd in postduiven- en de Duitse duivenkweker Johannes Jakobs -eigenaar van de gevestigde postduivenfirma Tollisan uit Duitsland- kenden elkaar al enkele jaren uit de wereld van hun zeer speciale hobby. In het jaar 2010 besloten ze tot een samenwerking.

In Kerkrade fuseerden ze tot de nieuwe postduivenfirma VET Schroeder Tollisan B.V. Zo ontstond een krachtige combinatie van een dierenartspraktijk en een bedrijf dat is gericht op levering van vitamines en geneesmiddelen voor duiven. Persoonlijke en hoogwaardige begeleiding, producten van uitstekende kwaliteit, voortdurende verbetering van de kwaliteit en de directe en snelle levering binnen 24 tot 48 uur, vormen deel van het succes. Dr. Vincent Schroeder en zijn partner Johannes Jakobs komen beide uit een duivenfamilie. De genen van de duivensport werden gewoonweg doorgegeven. Dr. Vincent Schroeder werkte na zijn studie eerst in een laboratorium. Johannes Jakobs is opgeleid tot bankier en werkte daarna bijna 15 jaar in de farmaceutische industrie. De combinatie van zakenman én dierenarts vervult een sleutelrol in het succes van de firma. Het duo beoefent ook zelf de duivensport, beiden behoren tot de top in hun land.

Topsport

“De duivensport is méér dan een serieuze hobby, er heerst een high-performance cultuur,” zegt Jakobs. “Ik zou het topsport willen noemen. Professionele duiven vliegen wel 1200 kilometer en hebben hoogwaardige producten en verzorging nodig om in topvorm te blijven. Duivenmelkers willen het beste voor hun duiven, goed volstaat niet. Wij willen onze producten daarom steeds weer verbeteren.”

Op de vraag waarom zij zich juist in Kerkrade vestigden, antwoordt Jakobs: “We zochten een plek voor onze activiteiten, centraal gelegen voor onze klanten en ook voor ons vanuit onze woonplaatsen in Duitsland en België. Kerkrade is een soort drielandenpunt, het ligt dicht bij Duitsland én België. Onze praktijkklanten bevinden zich in een straal van circa 100 tot 200 kilometer om ons heen en komen uit alle drie de landen. Een extra voordeel van Nederland is, dat de wetgeving op het gebied van diergeneesmiddelen duidelijk gedefinieerd is. Dat is bijvoorbeeld in België, waar duiven nog gegeten worden, veel gecompliceerder.”

Een grote wereld

Een belangrijk deel van de stijgende omzet van het bedrijf komt voor rekening van de webshop, waarmee klanten over de hele wereld producten kunnen bestellen. Een nieuw product (natriumhypochloriet) is een desinfectiemiddel voor drinkwater, dat de kans op infecties tijdens postduivenvervoer aanzienlijk verkleint. De risico’s van onvoldoende waterhygiëne worden volgens Jakobs al jaren onderschat, daar liggen dus omzetkansen. De grote omzetgroei ligt echter in China. “De groei op de Chinese markt is echt onvoorstelbaar, topduiven worden daar soms wel voor 100.000 euro of meer verkocht. Ook de Chinese duiven hebben hoogwaardige producten nodig, het liefst die van ons, natuurlijk,” glimlacht Jakobs. www.schroeder-tollisan.com

Whitepaper webshop en btw

acconavm heeft een whitepaper uitgebracht: Webshops en btw. Hierin wordt de problematiek voor de internationale webshop inzake de btw uitgelegd. Hoe zit het met de btw als buitenlandse klanten bij uw webshop bestellen? Levert u aan particulieren of aan ondernemers? Registreert u de btw-nummers? U kunt de whitepaper kosteloos downloaden van onze website acconavm.nl/magazine/webshopbtw.

Meer dan een belastingadviseur

Het Duits-Belgische duo is zeer te spreken over de rol van Jos Rutten als Accountmanager. “Hij is veel meer dan een belastingadviseur. We vertrouwen op hem en zijn adviezen ervaren we als zeer waardevol. acconavm heeft ons uitstekend geholpen, bijvoorbeeld bij het kiezen van de juiste ondernemingsvorm.” Jos reageert: “Wij zijn sinds de oprichting nauw betrokken bij dit bedrijf. Hun omzet groeide vanaf het begin zó hard, dat we direct gekozen hebben voor een holdingstructuur. VET Schroeder Tollisan verkoopt het merendeel van haar producten via de webshop. Omdat de klanten voornamelijk particulieren zijn, krijgen ze als gevolg van deze afstandsverkopen te maken met de btw van andere landen, zoals Duitsland en België. Van afstandsverkopen is sprake als voor meer dan een bepaald bedrag (de drempel) aan particulieren in een Europees land wordt verkocht, waarbij de goederen door of voor rekening van de leverancier naar die afnemers worden verzonden. Voor Duitsland bedraagt die drempel 100.000 euro en voor België is die drempel maar 35.000 euro. Uiteraard begeleiden wij dit soort trajecten ook.”

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Webshop en omzetbelasting INT whitepaper maart 2017.pdf
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht