http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Verrekening dividendbelasting wijzigt

Verrekening dividendbelasting wijzigt

Lijdt uw vennootschap verlies in de vennootschapsbelasting, en is er dividendbelasting ingehouden op beleggingen? Dan kunt u de ingehouden dividendbelasting per 2022 nog maar beperkt terugvragen.

Dit is wellicht een tegenvaller voor vennootschappen met beleggingen, die profiteerden van belastingvoordeel. De reden van de wetswijziging is dat deze teruggave mogelijk leidt tot discriminatie ten opzichte van vennootschappen die in het buitenland gevestigd zijn. Zij kunnen de ingehouden dividendbelasting namelijk niet terugvragen.

Vanaf 2022 geldt daarom: pas wanneer uw vennootschap voor de vennootschapsbelasting winst maakt, wordt de ingehouden Nederlandse dividendbelasting alsnog verrekend. Maakt uw vennootschap verlies? Dan geeft de Belastingdienst een beschikking af van de Nederlandse dividendbelasting die later verrekend kan worden. De verrekening vindt plaats zodra u weer winst maakt in de vennootschapsbelasting.

Meer informatie

Hebt u vragen over bovenstaande? Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht