Verkoop jezelf met een elevator pitch

Elevator Pitch

Als zelfstandig ondernemer is het goed om je bedrijf te promoten bij prospects met een elevator pitch. Dit is een korte presentatie waarbij je jouw product, dienst of plan aan de man probeert te brengen. Je moet een helder en overtuigend verhaal hebben van hooguit een minuut. Dit kan best lastig zijn. Hoe pak je een elevator pitch aan?

Zorg er in elk geval voor dat je vertelt wie je bent, wat voor bedrijf je hebt, wie je doelgroep is en waarom de prospect voor jouw product, dienst of idee moet kiezen. De prospect moet na de pitch dus het idee hebben dat jij de juiste persoon bent voor de opdracht.

Kort maar krachtig

Een goede voorbereiding is het halve werk. Oefen daarom je elevator pitch goed. In de eerste paar seconden moet je de aandacht van je publiek trekken, dus zorg voor een prikkelende opening. Omdat een minuut zo voorbij is, is het geen slim idee om lang van stof te zijn. Wees daarom to-the-point en duidelijk.

Breng je verhaal enthousiast en overtuigend. Laat zien dat je passie hebt voor je vak en wees zelfverzekerd. Want als je zelf al niet in je verhaal gelooft, zal je publiek dit ook niet doen. Je kunt tussendoor of aan het einde van je elevator pitch een vraag stellen. Luister goed naar het antwoord van de prospect. Als je namelijk weet waar hij of zij behoefte aan heeft kun je hier weer makkelijker op inspelen.

Houd contact

Vraag tot slot of je nogmaals contact op mag nemen met de prospect, zodat je dieper in kan gaan op hetgeen jij te bieden hebt. Nee heb je, ja kun je krijgen! Geef ook je visitekaartje af. Wellicht heb jij door middel van je elevator pitch de interesse bij de prospect gewekt en zorgt dit voor een (toekomstige) succesvolle samenwerking!

Dit is een bericht van Acconline.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht