http://Najaarscampagne_campagnebeeld_Website%20landingspagina

Verhoging Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Verhoging Milieu-investeringsaftrek (MIA)

MIA en Vamil 2018

De uitdagingen op het gebied van duurzaamheid zijn groot. Gaat Nederland de klimaatdoelen van Parijs halen? Om duurzaamheid te stimuleren gaat de Milieu-investeringsaftrek (MIA) omhoog. Per 1 januari 2022 worden de percentages verhoogd.

Dat betekent:

  • 13,5 procent wordt 27 procent
  • 27 procent wordt 36 procent
  • 36 procent wordt 45 procent

De RVO bepaalt welk aftrekpercentage geldt voor welke investering.

MIA én Vamil?

Om het nog aantrekkelijker te maken is er de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Sommige investeringen komen voor zowel MIA als Vamil in aanmerking. De Vamil houdt in dat u als ondernemer op het geïnvesteerde bedrag deels willekeurig kunt afschrijven. Hierdoor kunt u de te betalen belasting uitstellen of juist naar voren halen.

Wilt u ontdekken of deze regelingen uw veerkracht versterken? Vraag uw adviseur welke investeringen voor de MIA en/of Vamil in aanmerking komen. Staat een investering nu niet op de Milieu- of Energielijst? Dan is het mogelijk verstandig om uw investering uit te stellen tot 2022. Wellicht staat uw investering er dan wel tussen. Uw adviseur kijkt graag met u mee. Neem contact op met een kantoor bij u in de buurt of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht