Verhoging én verlaging in vrije ruimte werkkostenregeling

Verhoging én verlaging in vrije ruimte werkkostenregeling

Via de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. De tarieven voor de vrije ruimte gaan veranderen. Ontdek wat dit betekent voor u en uw medewerkers.

Gewijzigde tarieven

Gedurende 2020 is de vrije ruimte verhoogd van 1,7 procent naar 3 procent van de fiscale loonsom tot 400.000 euro. Voor hogere loonsommen geldt een tarief van 1,2 procent. Is uw loonsom hoger dan 400.000 euro? Dan geldt vanaf 2021 een vrije ruimte van 1,18 procent. Dit is geen tijdelijke maatregel.

Aanwijzen

Dit betekent dat u bij een loonsom van 400.000 euro dus 12.000 euro onbelast mag vergoeden in 2020. Er zijn wel enkele voorwaarden. Vraag hiernaar bij uw adviseur. Let er ook op dat u de vergoedingen wel ‘aanwijst’, om boetes te voorkomen. Dit doet u door de vergoedingen op te nemen als eindheffingsloon, dat vervolgens ten laste wordt gebracht in de vrije ruimte.

Wilt u weten hoe u dit vastlegt? Of bent u benieuwd hoeveel vrije ruimte u nog beschikbaar hebt? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met uw adviseur van werkgeversservice.

Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht