http://accountant

Verbreken fiscale eenheid vennootschapsbelasting

Belastingtip 9

Verbreken fiscale eenheid vennootschapsbelasting

Door een fiscale eenheid vennootschapsbelasting te verbreken, wordt elke bv weer zelfstandig belastingplichtig. Hiermee kunt u profiteren van het tariefopstapje van 20% bij winsten tot € 200.000 (in plaats van 25% vanaf € 200.000).

Hier vindt u de pdf met de Eindejaarstips 2016.

Indien sprake is van een fiscale eenheid vennootschapsbelasting met drie bv’s, waarbij iedere bv zelfstandig een belastbare winst van € 200.000 behaalt, levert de verbreking van de fiscale eenheid vennootschapsbelasting een belastingbesparing op van € 20.000 per jaar.

Let op! Vraag advies naar alle voor- en nadelen van het verbreken van een fiscale eenheid, voordat u een keuze maakt. In bepaalde gevallen kan het verbreken namelijk zorgen voor extra belastingheffing! Als uit het advies blijkt dat het verstandig is om te verbreken, doe dit dan uit praktisch oogpunt op 31 december 2016.

Ontvang nu uw gratis whitepaper
Eindejaarstips 2016 Accon avm.pdf
  • Door het invullen van deze whitepaperaanvraag verstrekt u de ingevulde gegevens aan acconavm. Voor een correcte verzending en juiste opvolging van onze whitepapers verwerken wij uw gegevens in ons CRM- en e-mailmarketingsysteem. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt. Wilt u meer weten over hoe wij veilig gegevens verwerken? Bekijk dan de privacyverklaring van acconavm. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/privacy/. Het gebruik van de whitepaper is verbonden aan de voorwaarden uit onze disclaimer. Deze is te vinden op onze website: https://acconavm.nl/disclaimer/.
Advies nodig rondom dit onderwerp?
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op
  • Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.<< terug naar overzicht